Meisje in een geel en roze bloemenveld

Effecten van een corona-schooljaar

Voor het tweede jaar start de Kernvisie methode begin deze zomer weer met de Kernvisie Summer School. Vorig jaar stond vooral het Kernvisie online coaching centraal. We zaten toen ook middenin de eerste corona lockdown. Veel van de kinderen die wij coachen vonden het juist prettig om vanuit die thuissituatie coaching te krijgen. Zij ondervonden op die manier geen druk en prikkels die er vanuit de schoolomgeving natuurlijk altijd zijn en konden toen op geheel eigen wijze aan het traject thuis beginnen. De prestaties van deze kinderen waren vaak ook boven verwachting. Dat had ook niemand kunnen voorzien en eigenlijk is het best een beetje bizar dat er een pandemie voor nodig is geweest om dit feit boven tafel te krijgen.

Het is duidelijk dat zowel kinderen als ouders er dit jaar heel anders in staan dan vorig zomer. Ouders hebben nu meer inzicht in hoe het er met hun kind voor staat en ook wat er al dan niet vanuit de school is opgestart met betrekking tot extra ondersteuning, RT- of ander trajecten. Want wat is er dit schooljaar veel gebeurd en voorbij gekomen.

Méér nog dan vorig jaar wordt gevoeld dat er zaken zijn blijven liggen en dat de kinderen niet die extra aandacht hebben gekregen die wel noodzakelijk was geweest: persoonlijke aandacht naar het leren en vooral wat er rondom kind en school heeft plaatsgevonden. De Kernvisie Summer School opent tijdens de schoolvakantie voor deze kinderen dus weer haar deuren!

De Kernvisie methode

Als kinderen de aansluiting met de lesstof missen, komt dit vaak omdat zij een voorkeur hebben voor een visuele- en gevoelsmatige aanpak. Deze ondersteuning en inzichten zijn er vaak nog niet op school. Ook wordt hen niet geleerd naar hun individuele leerbehoefte te kijken. De kracht van de Kernvisie methode ligt er juist in deze kinderen inzichten mee te geven en nieuwe leergereedschappen aan te reiken die ze zélf in kunnen zetten zodat het eigen leerproces gemakkelijker verloopt.

Summer School

De Kernvisie Summer School is een verkort maatwerk traject van 4 sessies van een uur (als online- of praktijksessie). We concentreren ons op een paar belangrijke pijlers: het aanleren van de techniek van de methode, automatiseringsproblematiek rondom spelling en rekenen en – heel belangrijk nu – het welbevinden.

De studiebelasting voor het kind is minimaal: iedere dag een kwartiertje oefenen. Tussen iedere sessie zit een periode van drie weken en we werken altijd met de belangrijke driehoek van coach, kind en ouder.

Aan het einde van deze Kernvisie Summer School heeft het kind inzicht gekregen rondom het eigen leren en kan dit ook zelf toepassen. Zo kan er een ontspannen en zelfverzekerde start van een nieuw schooljaar gemaakt worden.

De Kernvisie Summer School is een initiatief van de Kernvisie methode en samenwerkende Kernvisiecoaches die gedurende de zomerperiode hiervoor beschikbaar zijn.

Praktisch

  • De kosten bedragen € 295 te betalen bij aanvang van het traject.
  • Na ontvangst van betaling kan er gestart worden en wordt ook het boek Krachtig anders leren van Wim Bouman toegestuurd.

Geïnteresseerd? Neem dan rechtstreeks contact op met één van de deelnemende coaches. Is er geen coach bij jou in de buurt? De coachingsessies kunnen online plaatsvinden, dus je kunt iedere coach kiezen waar je een goed gevoel bij hebt.

Alphen aan den Rijn – Gelukkig Wijzer!
Amersfoort – Zie Zo Zit Dat
Amsterdam – De Leerboom
Amsterdam – Dett Coaching
Apeldoorn – Praktijk Repetitio
Barneveld – Praktijk Op Stap
Bergen op Zoom – Glunderen voor Kinderen
Den Haag – Praktijk Enerqi
Deventer – De Keyser Coaching en Training
Doorwerth – Talentenjacht kindercoaching
Driemond – Gewoon Leuk Kindercoaching
Duiven – Kili Coaching
Ede – De Cello Coach
Gendringen – Onderwijspraktijk Ik leer op mijn manier
Gieten – Hoebedoeloe
Gorredijk – Cilia Glazema de Vries
Gouda – Happy2School
Groningen – Wies
Harderwijk – Pupil Coaching
Hillegom – Licht op Talent
Hilversum – Hoppers Coaching
Hooge Mierde – Leren in Zicht
Huissen – Vindingrijk, kinder- en jongerencoach
Leiden – Flowgrip
Lelystad – Turn2Learn
Milsbeek – KidsCave Kindercoaching
Lent – Herma Jansen
Nieuw Vennep – Ruimte voor verwondering
Oene – MAAS Studiebegeleiding & coaching
Sassenheim – Anders Verder
Sassenheim – Bianca van Harskamp
Son en Breugel – Ilja de Vaan – Voor ouder en kind
Tiel – Kinderpraktijk Rivierenland
Uitgeest – De Schatkaart kindercoach
Uitgeest – Saz Coaching
Utrecht – Praktijk Groene Peper
Venray – Eigenwijzer Coaching & Training
Vlijmen – Abc het Alfabet
Waalwijk – Ridder Florian kindertherapie

Berchem (B) – Beeldig Geleerd
Gildehaus (D) – MNM-Coaching