Module Kernvisie methode VO+

Niet alleen basisschoolleerlingen kunnen met de Kernvisie methode geholpen worden. Ook middelbare scholieren, studenten en volwassenen.

Veel jongeren zijn uren aan het leren wat leidt tot een (net) voldoende of zelfs onvoldoende als resultaat. Met VO+ heb jij de tools in handen om jongeren efficiënt te laten leren. Goede resultaten door een normale inspanning.

Kernvisie methode VO+ is een uitbreiding op de opleiding tot Kernvisiecoach of de training Kernvisie methode didactisch. Na het volgen van deze eendaagse module kun je direct met jongeren en volwassenen aan de slag.

Kernvisie methode VO+

In deze training ligt de nadruk op cliënten van 12 jaar en ouder. Je breidt je competentiegebied uit en leert allereerst hoe jongeren en volwassenen uit te leggen waarom hun manier van denken en doen (hun leerstijl) niet voldoende past bij de wijze waarop school de lesstof aanbiedt. Dat het niet hun onvermogen is waarom het nu niet voldoende lukt, maar dat ze eigenlijk last hebben van hun vermogen (teveel overwegingen, ze denken teveel na).

Veel rechtsgeoriënteerde kinderen die de basisschool doorlopen op basis van hun intelligentie struikelen in het voortgezet onderwijs. Vanaf de tweede klas gaat het tempo omhoog en worden de vraagstukken gecompliceerder. Jongeren moeten vanaf dat moment echt terug kunnen vallen op hun automatisering. Er is geen tijd en ruimte meer om de gebruikelijke tussenstapjes en trucjes in hun hoofd uit te voeren om tot oplossingen te komen.

School denkt al gauw dat het niveau te hoog is gegrepen. Afschalen heeft echter geen zin want het probleem verhuist gewoon mee. De basis – het fundament – staat niet goed waardoor er geen nieuwe kennis opgebouwd kan worden. Met een stevige basis, groeit het zelfvertrouwen, komt er overzicht en gaat het leervermogen omhoog.

Het is dus belangrijk dat ook jongeren leren leren op een manier die bij hun leerstijl past.

Wij zien dat naast middelbare scholieren ook mbo, hbo en zelfs wo studenten die zijn vastgelopen baat hebben bij Kernvisie methode.

Aan de orde komen:
  • Het fundament leggen om verder op te kunnen bouwen; wat bied je jongeren aan en vooral waaróm
  • Motivatie is niet vanzelfsprekend. Hoe maak je jongeren duidelijk dat hun leeraanpak op dit moment niet voldoende werkt en het anders moet?
  • Hoogbegaafdheid is vaak aan de orde en verstoort het leerproces. Welke informatie moet er verwerkt worden in een antwoord?
  • Verdieping op het gebied van leren (hoofdzaken & bijzaken onderscheiden, samenvatten & mind-mappen)
  • Verdieping op het gebied van plannen en extra hulpmiddelen gebruiken om hier structuur aan te geven.
  • Hoe help je jongeren als het aankomt op huiswerk maken. Waarom krijg je eigenlijk huiswerk?

Na de training ben je in staat jongeren en volwassenen te coachen naar een oplossing. Een oplossing die goed bij je cliënt past en die je cliënt direct kan toepassen in het schoolwerk zodat jouw cliënt in staat is de huidige opleiding/studie en iedere vervolgstudie goed af te ronden.

Als je naast de opleiding tot Kernvisiecoach deze module met goed gevolg hebt doorlopen dan wordt bij je vermelding op de website aangegeven dat je ook inzetbaar bent voor hulp aan cliënten van 12 jaar en ouder.

Inschrijven voor de training

De module Kernvisie methode VO+ bestaat uit een volledige trainingsdag en kan alleen gevolgd worden als je Kernvisiecoach bent, de training Kernvisie methode didactisch hebt gevolgd óf als extra module bij je opleiding tot Kernvisiecoach of training Kernvisie methode didactisch.

Welk traject je ook volgt, je start altijd eerst met de module didactisch en sluit af met de praktijkdag. De volgorde van de modules daar tussenin mag je zelf bepalen.

Kijk in het overzicht om te zien wanneer de opleidingsdagen plaatsvinden.

Ben je gecertificeerd Kernvisiecoach? Zorg er dan voor dat je vóór aanvang van deze module de basis goed hebt doorgenomen (kleine boekje) en eventuele vragen hebt gesteld in een Q&A.

Inschrijven VO+

Wil je je inschrijven voor de opleiding tot Kernvisiecoach of de training Kernvisie methode didactisch inclusief de module VO+? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier op de betreffende pagina.

Jouw investering

De kosten voor de module VO+ bedragen € 395,00.

Je ontvangt alle materialen die je nodig hebt om direct aan de slag te gaan. Deze materialen zijn ook digitaal beschikbaar voor de cursisten.
Volg je de training op onze trainingslocatie, dan is ook de koffie, thee en de lunch inbegrepen.

Kernvisie methode heeft een registratie CRKBO en voldoet aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs en is daarmee vrijgesteld van btw.

Bij inschrijving vragen we een vooruitbetaling van € 150,00, zodat we een plek voor je kunnen reserveren. De factuur voor de training ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van de training. Dus wil je zeker zijn van een plek, schrijf je dan op tijd in!

Verhinderd

Ben je verhinderd of schikt de datum niet?
Zo gaan we daar mee om.

Documenten