Marieke Lutjeboer

Marieke Lutjeboer is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode.

Telefoon: 06 - 36 21 11 62

Marieke Lutjeboer-de Carpentier

Julianalaan 20
2171 CZ Sassenheim

3 vragen aan Marieke

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Doordat mijn zoon een aantal jaar geleden begeleiding op school kreeg vanuit rugzak begeleiding, kwam ik in aanraking met de Kernvisie methode. De begeleidster van mijn zoon was hier zo enthousiast over dat ik besloot zelf de opleiding bij Wim Bouman te gaan volgen. Ik ben 25 jaar werkzaam in het basisonderwijs en het leek mij een mooie aanvulling voor mijn werk en gezin. Het was een enorme eyeopener om thuis te raken in leerstijlen en denkwijze van mensen.
Na de opleiding besloot ik aan de slag te gaan met de Kernvisie methode. In mijn praktijk “Anders Verder…” coach ik kinderen, samen met hun ouders, met leer-en gedragsproblemen. Hierbij gebruik ik de Kernvisie methode, ook kijk ik of kinderen nog niet geïntegreerde reflexen hebben en kijk ik naar de samenwerking van de ogen (visueel screener en trainer).
In mijn praktijk zie ik dat deze methodieken samen helpen bij de ontwikkeling van kinderen.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeurssysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/leerlingen?

Mijn voorkeurssysteem is visueel/kinesthetisch. Door mijn eigen ervaring hiermee weet ik wat kinderen voor hinder en moeite kunnen ervaren wanneer het niet lukt met leren. Ik heb zelf (gedurende mijn basisschool) onbewust ‘eigen strategieën’ ontwikkeld waardoor het wel ging met leren en ik mij verder heb kunnen ontwikkelen. Nu begrijp ik waardoor het leren lastig ging. Vanuit die ervaringen kan ik kinderen beter begrijpen en uitleggen aan ouders en kinderen hoe het werkt en wat er allemaal wel kan!

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Ik vind het geweldig om kinderen in hun ontwikkeling te kunnen helpen en te zien dat wat ik aan hulp bied ook daadwerkelijk helpt. Het is een uitdaging om ouders te laten zien wat voor hun kind helpt en op welke manier zij hun kind kunnen ondersteunen in hun ontwikkeling!