Marit Berends

Marit Berends is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode.

Telefoon: 06 - 42 55 24 03

Verl. Maanderweg 65, 6713 LE Ede
Op locatie (in overleg) Arnhem

3 vragen aan Marit

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Ruim 15 jaar ben ik werkzaam als cellodocent en sinds een aantal jaren ook als coach voor kinderen en volwassenen. Een lezing van Wim Bouman over de Kernvisie methode gaf mij veel herkenning en maakte me zo enthousiast dat ik de opleiding ben gaan volgen. Ik werk op zelfstandige basis als Kernvisiecoach op locatie in de regio Arnhem en in mijn praktijk in Ede. Het werken als docent en coach vind ik heel boeiend en leuk omdat ik zoveel verschillende mensen mag begeleiden. Iedereen is weer anders, leert anders en ik vind het een uitdaging om hier op aan te sluiten. Een leerproces kan soms kwetsbaar voelen maar van daaruit kun je ook je eigen kracht ontdekken!

Ik ben gepassioneerd geraakt door de Kernvisie methode omdat hij mooi en goed in elkaar zit en écht werkt: zichtbaar resultaten geeft. De eerste sessie is vaak wat spannend voor het kind en de ouder. Als de sessie vordert, komt er elke keer weer na een aantal oefeningen een glimlach op het gezicht van ouder en kind. Een aantal leerlingen maakten er een sport van om de basistechniek onder de knie te krijgen en gebruiken die nu vol trots in de klas. Zo fijn om te zien dat de letters nu goed worden geschreven, dictees veel beter worden gemaakt en het zelfvertrouwen groter wordt!

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeurssysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/leerlingen?

Mijn voorkeurssysteem is kinesthetisch/visueel: de informatie komt eerst via mijn gevoel binnen, vervolgens vormt zich een beeld dat mij overzicht geeft. Het gevoel en het beeld verwoord ik aan de cliënt of zet ik meteen om in een opdracht. Daarbij houd ik de methodische lijn in de gaten.

Omdat ik van beroep ook musicus ben, heb ik mij auditief goed ontwikkeld: de manier en de toon waarop iemand iets zegt, geeft mij ook informatie. Het is voor mij een leuke uitdaging om deze hoeveelheid aan informatie te filteren en ook om iets uit leggen aan mensen die niet rechtsgeoriënteerd denken …

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Dat kinderen lekker in hun vel zitten, zelfvertrouwen hebben en plezier in leren. Dat ze zichzelf durven zijn en dit als kracht gaan ervaren. Het is zo fijn als je een kind kan helpen om het leren makkelijker te maken. En voor mezelf: ik doe het leukste werk dat er is!