Voordelig studeren met het STAP-budget

Met het STAP-budget kun je jaarlijks maximaal € 1000,- subsidie ontvangen op scholing bij Kernvisie methode. Kies je voor de opleiding? Of verdeel je de modules over twee jaar?

Vanaf 3 juli 2023 om 10.00 uur kun je weer het STAP-budget aanvragen. Een subsidie van maximaal € 1000,- om jezelf beroepsmatig verder te ontwikkelen. Onze opleidingen komen in aanmerking voor deze subsidie. Mooi meegenomen toch? Sommige trainingen kun je zelfs bijna gratis volgen met dit STAP-budget.

Welke stappen moet je ondernemen om subsidie te ontvangen?

  1. STAP 1 Kies op deze pagina de opleiding of training die je wilt gaan volgen en meld je aan via de aanmeldbutton. Zorg dat je inschrijving uiterlijk zondag 25 juni bij ons binnen is, zodat je inschrijving nog tijdig kan worden verwerkt.
  2. STAP 2 Je ontvangt van ons een STAP-budget aanmeldingsbewijs waarmee je de subsidie bij het UWV kunt aanvragen.
  3. STAP 3 Met het aanmeldingsbewijs ga je naar het UWV STAP-voorportaal en vraag je de subsidie aan.
  4. STAP 4 Zowel jij, als de opleider ontvangen van het UWV bericht als de subsidie is toegekend. Je kunt starten met de scholing.

Start scholing en aanvraagtermijnen

Tijdvakken STAP-budget

Belangrijk!

Het volgende tijdvak start op maandag 3 juli om 10.00u via UWV STAP portaal. Let op de volgende aandachtspunten:

  • De scholing kan pas 4 weken na je aanvraag van de subsidie starten. Bijvoorbeeld je vraagt bij UWV aan op 2 januari dan kan de scholing starten na 30 januari.
  • De scholing dient binnen 3 maanden na einde aanvraagperiode te starten. Bijvoorbeeld als je 2 januari aanvraagt dan is de start van de opleiding uiterlijk op 31 mei.
  • Hou de termijnen dus goed in de gaten, vraag de subsidie dus niet te vroeg maar ook niet te laat aan. Inschrijven voor de scholing kan op ieder moment voor de gewenste startdatum.
  • Wees er betreffende de subsidie aanvraag bij UWV op tijd bij in een aanvraagperiode. Want op is op!

Scholing die in aanmerking komt voor het STAP-budget

Vrouw met jeansjasje leunt over een reling

Tijdens de opleiding tot Kernvisiecoach leer je naast de didactische tools om ook bij aanhoudende problematieken een effectief resultaat neer te zetten. Naast de didactische aanpak leer je technieken om o.a. belemmerende overtuigingen en een negatief zelfbeeld om te buigen om zo de leerhouding van een kind weer te activeren. Meer over de opleiding.

€ 1400,- | Opleiding tot Kernvisiecoach

€ 1000,- subsidie STAP-budget! Je betaalt alleen het restbedrag en € 30,00 inschrijfkosten

Inschrijven > >
Jongeman met een rode map voor een schoolbord

Tijdens de training Kernvisie methode didactisch leer je de Kernvisie methode toe te passen. Je breidt je competentiegebied uit en leert hoe je het specifieke leerprobleem van het kind doelgericht kunt aanpakken. Je leert hoe je het rechtsgeoriënteerde kind kunt coachen door gebruik te maken van zijn/haar talent, namelijk het visuele denken. Feitelijk leer je hoe je kinderen begeleidt om van het bestaande leerprobleem een nieuwe leerstrategie te maken. Meer over de training

€ 750,- | Training Kernvisie methode didactisch

Je betaalt alleen € 30,00 inschrijfkosten

Inschrijven > >

Overzicht opleidingsdagen

Kies uit het overzicht opleidingsdagen de data die jou het beste passen.

LET OP: Kijk goed naar de beschikbare data van de verschillende modules.
Geef je onjuiste data door, dan loopt je aanvraag vertraging op!

Houd er rekening mee dat je pas 4 weken ná je STAP-budget aanvraag kan starten met je training of opleiding.

Veelgestelde vragen STAP-budget

Wat is het STAP-budget

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie en is een subsidie voor scholing. Deze subsidie vervangt vanaf 1 januari 2022 de fiscale aftrek voor scholing.

Komen alle opleidingen en cursussen in aanmerking voor het STAP-budget?

Nee, een opleider moet aan hoge kwaliteitseisen voldoen en geregistreerd zijn in het scholingsregister van DUO. Kernvisie methode voldoet aan deze kwaliteitseisen. Onze opleidingen komen in aanmerking voor de subsidie. Eén van de eisen van de overheid is dat er een duidelijke link richting de arbeidsmarkt moet zijn.

Hoe hoog is het STAP-budget?

Het STAP-budget bedraagt maximaal € 1000,- per jaar voor een opleiding of cursus. Per kalenderjaar kun je maximaal 1 keer de subsidie aanvragen.

Wat is het doel van het STAP-budget?

De snelheid van veranderingen is momenteel gigantisch. De tijd dat je jarenlang hetzelfde werk kon blijven doen lijkt voorbij. Een leven lang leren is het motto. Door middel van het STAP-budget wil de overheid stimuleren dat mensen de eigen regie nemen over hun ontwikkeling en loopbaan. De overheid wil stimuleren dat mensen zich blijven ontwikkelen en meegroeien met de tijd.

Tot wanneer loopt het STAP-budget?

Zoals het er nu naar uit ziet is deze regeling voor de lange termijn. Tot 2025 is er jaarlijks € 218 miljoen beschikbaar. Vanaf 2026 zal dit worden voortgezet is de verwachting.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Nadat je je hebt aangemeld voor de scholing van je keuze op onze website, ontvang je een STAP-aanmeldingsbewijs. Hiermee vraag je de subsidie aan bij het UWV STAP-Portaal.

Hoe zit het met de aanvraagtermijnen?

Er zijn 6 aanvraagtermijnen per jaar. In 2022 start de 1e aanvraagtermijn op 1 maart om 10.00.

Ik kan jullie niet vinden in het scholingsregister

Je kan ons vinden in het scholingsregister van het uwv. Vul bij ‘Naam opleider’ Kernvisie methode in. Vergeet ook niet de juiste datumperiode te kiezen.