Coachingtraject

De Kernvisie methode vormt de basis van iedere coaching. De mens heeft veel meer in zijn vermogen dan hij nu gebruikt, veel meer talenten dan waar hij zich bewust van is. Deze talenten stellen hem in staat om grote gedragsveranderingen te realiseren. Veranderingen met als resultaat een betere ordening in het hoofd en daardoor meer rust in het functioneren op school en in de eigen woonomgeving. Effectiviteit en snelheid van de coaching staat voorop.

Intake & consulten

Na het (gratis) intakegesprek, volgen zo’n 8 coachingsessies, waarin jouw kind de technieken rondom de Kernvisie methode zichzelf eigen maakt. Tussen de consulten liggen steeds 3 weken, zodat je kind de gelegenheid heeft om het geleerde zichzelf eigen te maken. Daarbij heeft het kind jou, als begeleider, nodig.

Het eerste consult start met een intake van een half uur. Kunnen we vaststellen dat er veel resultaat te behalen valt, dan plakken we er direct een uur aan vast. Na het eerste consult gaat je kind met de basismethodiek naar huis, zodat het zelf kan ontdekken dat het op deze wijze wel gaat lukken. Vervolgens worden in de volgende consulten weer nieuwe elementen aangereikt. Doordat de resultaten direct zichtbaar zijn werkt dit sterk op de motivatie van jouw kind.

Wat kan er aan de orde komen?

Alle knelpunten die een kind kan tegenkomen komen aan de orde. Je kind leert weer te kunnen functioneren op school. De leerstof komt op de juiste wijze binnen wat leidt tot automatisering.

Daarnaast kijken wij vooral naar:
  • Concentratieverbetering
  • Faalangstbestrijding
  • Verbetering van het zelfbeeld
  • Opheffen van belemmerende overtuigingen

Het resultaat

Op school zijn de resultaten meetbaar want je kind gaat al na de eerste sessie beter presteren. Hierdoor wordt je kind assertiever, gemotiveerder en krijgt het meer plezier in het leren.

Je kind krijgt weer zelfvertrouwen en kan zich beter concentreren. Faalangst en belemmerende overtuigingen verdwijnen en het zelfbeeld herstelt. Je kind krijgt weer zin in school omdat het nu wel lukt.

Hoe starten?

Op de pagina Coaches bij jou in de buurt vind je een overzicht van alle gecertificeerde coaches. Neem contact op met een aantal coaches om te kijken wie het beste bij jullie past. Vrijwel alle Kernvisiecoaches coachen sinds corona ook online, dus afstand hoeft geen probleem te zijn. Coaching vanuit het hoofdkantoor is ook mogelijk.

Wil je weten of er een vergoeding vanuit jeugdzorg in jouw gemeente mogelijk is, kijk dan op de pagina Mijn kind heeft hulp nodig.