Referenties

Reacties van cliënten, ouders van cliënten en cursisten.

 • Het is alweer ruim vijf jaar geleden, dat je mijn dochter hebt begeleid. Ze had moeite met ongeveer alle cognitieve vakken die er op de basisschool waren. Aan de ene kant door haar dyslexie, maar vermoedelijk ook door haar ondoorgrondelijke manier van denken. Het was lastig grip te krijgen op wat er in haar hoofd omging. Voordat zij bij jou kwam, had zij al meerdere vormen van begeleiding gehad (onder andere begeleiding door het RID en Kanjertraining).
  Ik heb enige tijd geleden een keer een gesprek met haar gehad over het feit dat we zo aan het zoeken zijn geweest met behulp van trainingen naar een passende manier van begeleiden. Zij heeft toen zelf aangegeven ‘Van alle trainingen paste Wim Bouman wel het beste bij mij.’
  Wat ik mij zelf vooral kan herinneren, zijn twee opmerkingen die je in de loop van de begeleiding hebt gemaakt. De eerste had betrekking op haar intelligentie. Het was iets in de trant van “Zij heeft ‘last’ van haar intelligentie. Zij moet leren om te doorzien wat er precies bedoeld en van haar verwacht wordt.” De andere opmerking was “Ze heeft gewoon wat meer tijd nodig, maar dan komt ze er wel.”
  De reden dat ik dit na al die tijd nog graag met je wil delen, is het feit dat zij afgelopen woensdag te horen heeft gekregen dat zij cum laude is geslaagd voor haar vmbo kader diploma. Na twee jaar op vmbo basis niveau te hebben gezeten, ging het zo goed met haar dat ze de overstap naar een kader klas kon maken. Ook daar heeft zij hard gewerkt met dus nu een fantastisch resultaat. Kortom, je voorspelling is uitkomen. Zij heeft inderdaad een langere aanloop nodig gehad. Ook al kwam het er ruim vijf jaar geleden nog niet helemaal uit, maar waarschijnlijk heb je toch een paar zaadjes kunnen planten waar zij nu de vruchten van heeft kunnen plukken. Dank daarvoor.

  Een trotse moeder - Dyslexie / taalproblemen

 • Mijn zoon van 9 liep vast op school. School wilde IQ onderzoek. Dit IQ onderzoek gaf aan dat hij lager begaafd was en wij als ouders een te grote verwachting hadden. De rek was eruit en wij moesten ZMLK onderwijs gaan onderzoeken. Mijn zoon zat in groep 5, maar rekenen en spellen deed hij nog op groep 3 niveau.

  Wim Bouman wilde de uitdaging wel aan om met hem aan de slag re gaan. Gevolg; de Cito voor de zomer gaf aan dat hij op rekenen en spelling (eind groep 5) op midden groep 5 kon afronden. Bijna 1,5 jaar ingehaald door 10 sessies Kernvisie methode (vaarwel ZMLK school).

  Wij ouders hadden het dus achteraf bij het juiste eind! Wim bedankt voor je inzet en hulp!

  Een blije moeder - Dyslexie / taalproblemen

 • Weet je nog dat je meer dan 10 jaar geleden onze zoon hebt begeleid? Wij waren diep onder de indruk van de Kernvisie methode. Het gaat met hem gelukkig ook goed. Geen HBO want hij houdt niet van lezen maar heeft wel MBO BBL niveau 3 gedaan en korte cursussen binnen het bedrijf waar hij werkt.

  Hij werkt bij een bedrijf in generatoren en werkt inmiddels met zijn 22 jaar al als projectadministrator en leert snel. Als het maar beeldend is. Ook ondersteunt hij manager en teamleider. Hij leert door te doen. Hij doorziet ook veel dingen in het bedrijf: wat niet goed gaat en hoe hij het anders zou doen. Wij zien hem nog wel een keer leiding gaan geven.

  Het is zo mooi om te zien dat hij ontzettend gegroeid is en nog steeds groeit. Mede dankzij jullie!

  Een gelukkige moeder - Leerproblemen

 • Cas heeft in groep 5 online ondersteuning van Wim gehad. Hij is in groep 6 met grote sprongen vooruit gegaan, zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid en het belangrijkste hij gaat graag naar school! Uiteraard zijn we daar heel dankbaar voor.

  Cas heeft heel veel gehad aan het leren van de woorden. Gezien hij volgend jaar al naar groep 7 gaat, zou hij graag de woordjes van groep 6 willen herhalen en groep 7 alvast oefenen in de vakantie.

  Een blije moeder - Leerproblemen

 • « VORIGE