Janine Mol-Huntelerslag

Janine Mol-Huntelerslag is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode. Ook specialist voortgezet en vervolgonderwijs.

Telefoon: 06 - 55 82 23 70

Glunderen

Poortweg 8
4613 BW Bergen op Zoom

3 vragen aan Janine

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Ik gebruik de Kernvisie methode in mijn eigen praktijk Glunderen voor kinderen omdat ik heb gezien wat de Kernvisie methode bij mijn eigen kinderen heeft bereikt. Het lijkt wel een wondermiddel. Onze oudste zoon liep gigantisch vast in het eerste van het middelbaar onderwijs. Onze jongste zoon liep vast in regulier onderwijs en is daardoor naar speciaal basisonderwijs gegaan. Ondanks de verschillen in niveau zagen wij wel in dat ze dezelfde manier van denken hebben. Voor onze oudste zijn wij een traject opgestart met een Kernvisiecoach bij ons in de regio. En eigenlijk al voordat hij in begeleiding kwam bij die Kernvisiecoach wist ik dat deze methode ging werken.

Ik was zo enthousiast geworden over de Kernvisie methode dat ik contact opgenomen heb met het hoofdkantoor in Ede. Eigenlijk was het mijn bedoeling om de cursus voor ouders te volgen, maar deze stond niet ingepland. Ik sprak met Wim Bouman, de ontwikkelaar van de Kernvisie methode. Hij hoorde mijn ervaring met onze kinderen en mijn gedrevenheid om onze kinderen te helpen en raadde me aan om me aan te melden voor de professionele opleiding. Dus daar zat ik een paar weken later als enige ouder tussen allemaal professionals. Maar dat heeft mij niet weerhouden: mijn passie om deze kinderen te helpen is enorm gegroeid.

Mijn missie is om zoveel mogelijk kinderen te helpen hun zelfvertrouwen terug te winnen door het inzetten van hun talenten. Want dat deze kinderen talenten hebben dat is één ding wat zeker is.

Glunderen voor kinderen is opgericht om onderstaande redenen:
  • Talenten van het kind in te leren zetten in het leerproces.
  • De kracht zit niet in de moeilijkheidsgraad maar in de oplossing.
  • Een andere manier van leren als het niet (meer) lijkt te lukken.
  • Een nieuwe weg voor verdere groei.
  • Leerstof zo aanbieden dat deze wel beklijft.

Wat onwijs tof is, is dat ook volwassenen zich bij mij melden. Want ook volwassenen kunnen worden geholpen met de Kernvisie methode. Hun reactie: wat jammer dat dit er vroeger niet was … Dus laat je niet afschrikken door de naam Glunderen voor kinderen. Ik kan alle rechtsgeoriënteerde mensen helpen in hun ontwikkeling, jong en oud.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/leerlingen?

Mijn voorkeurssystemen zijn kinesthetisch/visueel. Ik wist al dat ik een enorm gevoelsmens ben, daar stond ik echt niet van te kijken, maar tijdens de opleiding bleek dat het visuele gedeelte meer was ontwikkeld dan ik dacht. Dat was voor mij wel een kleine verrassing. Tijdens de opleiding kwam ik mijzelf dan ook erg tegen. Ook ik heb vroeger veel moeite gehad om mee te komen op school.

Tijdens de coachings in mijn praktijk voelen zowel de cliënt als de ouders zich snel begrepen en op hun gemak. Dit heeft dan ook te maken met mijn inlevingsvermogen. Doordat ikzelf veel heb meegemaakt met scholen en de manier van leren kan ik mijzelf ook makkelijk verplaatsen in het gevoel wat bij ouders heerst. En dat maakt dat we al snel een prettig contact hebben.

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Het liefst wil ik alle rechtsgeoriënteerde mensen helpen om weer mee te kunnen komen en zelfvertrouwen te krijgen. Mijn passie om deze mensen te helpen is enorm gegroeid.

Het is zo fijn om iedere dag weer de glunderogen te zien bij de kinderen of volwassenen die bij mij in de praktijk komen. Daar waar de hoop niet aanwezig was groeit de hoop enorm. ‘Ik kan het wel, ik doe het alleen op een andere manier’. Het zelfvertrouwen groeit en het lukt ze. Als je dat kunt bereiken in het leven van die mensen dan ben je toch super dankbaar.