Danielle Maas

Telefoon: 06 - 11 10 55 57

Maas Studiebegeleiding en Coaching

Beukenhaag 16
8167 NR Oene

3 vragen aan Danielle

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Mijn naam is dus Danielle Maas en ik ben trotse eigenaresse van MAAS Studiebegeleiding & Coaching. Daarnaast ben ik ook een gezegend moeder van drie. Als coach werk ik graag met de Kernvisie methode maar ook als moeder pas ik het dagelijks toe.

Voordat ik in aanraking kwam met de Kernvisie methode kwamen gefrustreerde ouders bij mij omdat ze op school niet de hulp kregen voor hun kind die nodig was en of de professionele hulp van bijvoorbeeld Braams was veel te duur. Soms bleef het zelfs bij gesprekken omdat ze ten einde raad toch maar voor psychologische gezondheidszorg kozen omdat dit ten minste vergoed werd. Ik wilde deze ouders maar ook vooral deze leerlingen zo graag helpen dat ik op zoek ging naar een methode die vergoed zou worden door de gemeente en naar een methode die gebruikt maakt van de talenten van deze leerlingen in plaats van ze het gevoel te geven dat ze het niet kunnen.

Mijn ervaring met de Kernvisie methode is dat het vanaf dag 1 echt helpt en voor iedereen toegankelijk is.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/leerlingen?

Voordat ik me inschreef voor de opleiding, stuitte ik ook op een interview met coaches. Ik herinner me nog dat bij deze vraag bij mij de nekharen overeind gingen staan, want ik begreep niet wat er stond. Dus ik zou Danielle niet zijn als ik nu niet tegen de stroom in zou gaan en zou uitleggen wat hier nou eigenlijk staat.

“Iedere persoon heeft een bepaalde voorkeur om informatie in zich op te nemen, hetzij door ons voorstellingsvermogen (visueel), hetzij door af te gaan op ons gevoel of intuïtie (kinesthetisch), hetzij door het horen van gesprekken of informatie (auditief), of door het verwerken van geschreven tekst (digitaal). Op school spelen ze vooral in op de leerlingen die auditief en digitaal ingesteld zijn. Maar wat dan als je net als ik heel erg visueel ingesteld bent, of op je gevoel afgaat?”

Door middel van de Kernvisie methode heb ik geleerd meer op mijn visueel voorstellingsvermogen te vertrouwen en dit in te zetten bij leren evenals mijn kinesthetisch informatieverwerkingssysteem. Graag wil ik jou ook leren dit verborgen talent van jou ten volle te benutten. Want je bent niet dom of anders. Je bent uniek en ook jij mag er zijn.

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Mijn passie is leerlingen en of studenten begeleiden op hun ontwikkelingsreis naar de beste versie van henzelf. Sommige leerlingen leren anders of hebben met een onzichtbare uitdaging te maken. Een wijs man heeft me ooit geleerd ‘je moet eruit halen wat erin zit en niet wat er niet in zit’. Op school en in de maatschappij wordt zo vaak de nadruk tot in den treuren gelegd op datgene wat leerlingen niet goed doen of nog moeten verbeteren. Is het gek dat ze dan soms uit frustratie ontploffen?

Al die leerlingen en studenten wil ik helpen met het ontdekken van hun talenten en ze helpen die zo in te zetten dat ook zij op kunnen bloeien.