Hedi Oppers

Telefoon: 06 - 23 88 82 92

Hoppers Coaching

Neptunusstraat 35
1223 HK Hilversum

Leren wordt weer leuk!

3 vragen aan Hedi

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode?

Ik ben 5 jaar geleden mijn eigen praktijk gestart: HOPPERS Coaching, Leren op je eigen manier. In mijn praktijk begeleid ik als Kernvisiecoach leerlingen met leerproblemen en daaruit voortvloeiende sociaal-emotionele problemen. Daarnaast begeleid ik een paar kinderen met huiswerk en geef ik training op het gebied van Leren Leren. Tijdens deze trainingen gebruik ik ook oefeningen uit de Kernvisie methode.

Sinds 2020 werk ik ook een aantal dagen per week als ambulant remedial teacher via De Leerboom in Amsterdam. De combinatie van het werken op een school en werken in mijn praktijk bevalt mij erg goed.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeurssysteem?

Mijn voorkeurssysteem is visueel en kinesthetisch. Ik moet altijd eerst iets zien en ervaren en dan kan ik het leren en toepassen. Ik leer graag op de werkvloer en heb stages altijd als heel waardevol ervaren, omdat je dan kunt kijken en uitproberen tegelijk.

3) Wat is jouw passie?

Mijn passie ligt bij het 1 op 1 begeleiden van kinderen en ze zien groeien in hun ontwikkeling. Ik vind het belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zitten, want daardoor kunnen ze beter leren. Ik kijk welke leerstijl goed bij de kinderen past en daar pas ik mijn begeleiding op aan. Het is bijvoorbeeld heerlijk om te zien dat kinderen opbloeien als ze mogen bewegen tijdens het leren. De wiebelplank en de kruisloop zijn dan ook favoriet in mijn praktijk.
Ik hoop dat steeds meer mensen ervan overtuigd raken dat er zoveel meer met kinderen te bereiken is als je iets verder kijkt dan de reguliere methodes.