Kernvisie methode

De Kernvisie methode is ontwikkeld om kinderen op een natuurlijke manier vanuit hun eigen persoonlijke kracht te laten leren, waarbij gebruik gemaakt wordt van het talent dat deze kinderen hebben. Met name rechtsgeoriënteerde kinderen zijn in staat woorden, cijfers en gedachtes uit het hoofd te verwijderen en er andere voor in de plaats te zetten. Zo kunnen zij zonder moeite verkeerde woordbeelden vervangen door correcte woordbeelden. Als ze de techniek beheersen kunnen ze dit ook probleemloos toepassen op spelling, rekenen, topografie en andere lesstof. En het resultaat hiervan is dat ze weer plezier krijgen in het leren en het hun motivatie positief beïnvloedt.

Waar komt de Kernvisie methode vandaan?

De Kernvisie methode is NLP gerelateerd, echter heeft niet de intentie om een NLP training te zijn. Door jaren lang empirisch onderzoek is de Kernvisie methode ontwikkeld tot een zeer sterke methode waarvan de effectiviteit direct zichtbaar is. Zowel op didactisch als op sociaal-emotioneel gebied is de Kernvisie methode zeer gedetailleerd.

NLP, Neurolinguïstisch Programmeren, beschrijft de dynamiek tussen ons brein (neuro) en taal (linguïstiek) en hoe hun interactie in ons lichaam emotie en gedrag beïnvloedt.

Aanbod

Het aanbod van de Kernvisie methode is divers. De opleiding tot Kernvisiecoach kent twee tweedaagse modules (didactisch en sociaal-emotioneel) en wordt afgesloten met een praktijkdag. Het is ook mogelijk om alleen de tweedaagse didactische module te volgen. Ook deze wordt afgesloten met een praktijkdag.

Incompany trainingen

Naast de reguliere trainingen is het ook mogelijk op school (of bij een scholengroep) een training of opleiding te verzorgen. Hiervoor kunnen in overleg bijvoorbeeld een serie woensdagmiddagen ingepland worden.

Meer weten?

Prijzen van een incompany training zijn op aanvraag.