Coach de Coach - Een vliegende start met Kernvisie coaching

Sta Stevig op de Drempel van je Eerste Coachingtraject

Ben je klaar voor jouw eerste stappen als Kernvisiecoach? Wij helpen je op weg!
Als beginnend Kernvisiecoach kunnen twijfels en vragen over je eerste coachingtraject je overspoelen. Hoe begin je eraan? Waar moet je op letten? Ouders erbij? Doodeng!

Onze ‘Coach de Coach’ benadering biedt antwoorden en begeleiding op al deze uitdagingen.

Ben ik wel goed genoeg?

Het is begrijpelijk dat beginnende Kernvisiecoaches aarzelen om hun eerste cliënten te factureren. Ze vinden vaak dat ze eerst meer ervaring op moeten doen. Maar elke Kernvisiecoach die de opleiding heeft afgerond beschikt over de nodige tools om van een coachingtraject een succes te maken.

Coachen vanuit zelfvertrouwen

Twijfel je aan je vaardigheden? Maak dan gebruik van ons persoonlijke ‘Coach de Coach’ traject. Onze begeleiding helpt je groeien, zowel in kwalitatieve coaching als in zelfvertrouwen.

Monitoring van jeugdzorgtrajecten de afgelopen jaren heeft ons geleerd dat nieuwe Kernvisiecoaches met begeleiding grote stappen maken in kwalitatieve coaching. Niet alleen waardevol wanneer je je eigen praktijk wilt starten, maar ook voor diegenen die de Kernvisie methode op school willen inzetten. Ontdek hoe je de methode klassikaal implementeert en bied meer aan leerlingen die extra begeleiding nodig hebben.

Wat houdt het in?

Praktisch
  • Je krijgt 5 uur een-op-een online coaching door Wim Bouman gedurende de looptijd van een traject. Zet je de Kernvisie methode in op school, dan is de looptijd een half jaar.
  • Wim leest met je mee, reikt aan, stuurt bij, adviseert en beantwoordt al je vragen.
Persoonlijk
  • Er is ruimte om onzekerheden te delen en belemmerende overtuigingen en verkeerde aannames worden aangepakt.
Resultaat
  • Een succesvol coachingtraject voor je cliënt en een enorme boost in je zelfvertrouwen.

Durf jij het aan?

Ga jij je eerste traject(en) gratis doen en op eigen houtje oefenen of vraag je de marktprijs en zet je de opbrengst van je eerste traject in als leergeld en ontvang je daarvoor persoonlijke begeleiding? Toon vanaf het begin dat je een geweldige coach bent – jouw eerste klant betaalt voor jouw expertise. Mond-tot-mondreclame zal de rest doen en je praktijk snel vullen.

Ervaringen van Kernvisiecoaches

Natuurlijk ben jij niet de eerste Kernvisiecoach (in spé) die met vertrouwen zo’n eerste coachingtraject met cliënt in wil gaan. Verschillende coaches gingen je voor. Dit is wat zij zeggen over onze begeleiding:

Manon Hornman | MNM Coaching
Als startende coach die, laten we wel wezen, nul ervaring had op het gebied van coachen en een eigen schoolcarrière die alleen maar een aanleiding was om kinderen te gaan helpen, was ik best onzeker om deze grote stap te nemen. Mijn best perfectionistische zelf was al snel bezig met, ben ik wel goed genoeg, kan ik de kinderen wel brengen wat ze nodig hebben, moet ik misschien niet toch…. Je kent dat wel, de drempel. Ik was die coach die Wim belde met de vraag mag ik niet een keer met jou mee lopen en kijken hoe dat in de praktijk gaat? Hoe fijn was het dat Wim toen zei: ”Ga het maar gewoon doen. Als je vragen hebt dan mag je ze altijd stellen.” Dat deed ik dan ook met enige regelmaat. En dat heeft mij gebracht tot waar ik nu ben. Ik coach nu dertig kinderen per maand met veel plezier. Zo fijn als je daar aan het begin van je carrière staat te wankelen en je weet dat je niet alleen bent.

Petra Dijck | Naar Volle Bloei
Tijdens de eerste coaching sessies was ik erg onzeker. Ik wilde kwaliteit leveren, terwijl dat wát ik wilde overbrengen zich nog in mijn systeem moest settelen. Al mijn vragen over de inhoud van de sessies en er rondom, kan Wim feilloos beantwoorden en zo wordt de Kernvisie methode mij steeds meer eigen. Dit is boven op de intervisiemomenten en inspiratiedagen een zeer welkome en helpende aanvulling na de opleiding!

Gertie van Rhee | Vertrouw op je talent
In oktober 2022 mocht ik mij Kernvisiecoach noemen. Toch bleef ik persoonlijk worstelen met vragen zoals: hoe moet je dit geleerde nu allemaal in de praktijk toepassen en doe ik het wel allemaal goed als coach? Het was fijn dat Wim achter mij bleef staan als vraagbaak. Ook zijn mails inspireren mij om door te gaan als coach. Het afgelopen jaar heb ik veel geleerd. Ik kijk op een andere manier naar het onderwijs en leerlingen die vastlopen en probeer het enthousiasme van Wim mee te nemen en uit te dragen naar leerlingen, leerkrachten en andere belangstellenden.

Nathanja Boon | NatuurTalent
Als startende coach is alles nog nieuw. Ik had nog geen routine in het geven van de coachingsessies en was vooral bezig met wat ik allemaal moest behandelen en te zorgen dat ik niets vergat. Hierdoor was er nog niet voldoende ruimte om echt naar het kind te kijken, de onderliggende processen en dynamieken waar te nemen. Dit vergt oefening en ervaring. Dan is het heel waardevol als je een ervaren coach als klankbord hebt die bepaalde situaties snel kan inschatten. Wim maakte me van bepaalde processen in de coaching bewust. Later ga je dat als coach vanzelf leren, maar de bewustwording is een eerste stap.

Joyce Lubbersen | Afslag Bloei
De coaching van Wim was erg helpend bij de start van mijn coaching. Geen enkele cliënt is hetzelfde en het is prettig om de diverse manieren van aanvliegen van de materie samen te kunnen bespreken. De bevestiging dat het goed gaat is fijn en gaf ook een goede boost en vertrouwen. Alle begin is moeilijk (of gewoon oefenen en doen), maar met de coaching van Wim voelde het makkelijker.

Suzan Hoeksma-Rauwerda | BeeldRekenCoach
Een paar jaar geleden heb ik bij Wim de opleiding tot Kernvisiecoach gevolgd. Wat was ik zenuwachtig toen mijn eerste cliëntje startte, maar ik voelde me gesteund doordat ik altijd met mijn vragen bij Wim terecht kon. Regelmatig heb ik met het hoofdkantoor gebeld. Als Wim er zelf niet was, werd ik altijd keurig door hem teruggebeld en werden mijn vragen beantwoord. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik uitgegroeid ben tot een zelfverzekerde Kernvisiecoach.

Jouw investering

De kosten voor een Coach de Coach traject bedragen € 750,00.

Deze investering in jezelf heb je met één afgerond coachingstraject met een cliënt terugverdiend.


AanmeldenOpleiding + Coach de Coach