Manon Hornman

Telefoon: 06 - 46 60 74 61

MNM-Coaching & Dyslexiecoach Twente

Hamerstraat 10, 7556 MZ Hengelo

MNM-COACHING voor slimme kinderen die vastlopen

Manon Hornman is naast geregistreerd Kernvisiecoach coach voor hoogbegaafde kinderen

Manon leert je kind leren op een manier die goed bij je kind aansluit. Veel slimme kinderen die vast lopen hebben een andere manier van leren. Daarnaast hebben deze kinderen vaak niet geleerd wat er nodig is om op het voortgezet onderwijs tot goede resultaten te komen. Manon coacht je kind zo dat je kind een optimaal resultaat kan halen, met een normale inspanning, zodat er ook vrije tijd overblijft. Leren op een manier die bij je kind past, maakt naar school gaan weer leuk.

3 vragen aan Manon

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Ik werk met de Kernvisie methode als coach voor slimme kinderen die vastlopen. Veel slimme kinderen hebben een andere manier van denken. Ze leren zichzelf vaak dingen aan op een manier die niet past bij het aanbod van de lesstof op school. De Kernvisie Methode helpt deze kinderen om op een manier die bij hun past toch aan te haken bij de lesstof op school. Zodat ze zich minder anders hoeven te voelen dan hun klasgenoten en naar school gaan weer leuk wordt.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem en hoe zet je die in voor je cliƫnten/leerlingen?

Zelf maak ik voornamelijk gebruik van het kinesthetisch denken. Dus ik doe eigenlijk alles voornamelijk op gevoel. Zelfs het schrijven van deze tekst. Dit betekent ook dat ik veel gebruik maak van mijn zintuigen. Ik luister dus niet alleen naar jou, maar zie ook wat jij doet, jouw lichaamstaal en voel het aan wanneer er iets niet zo gaat als jij zou willen. Dit geeft mij het voordeel dat ik makkelijker achter de kern van jou probleem kom. Want meestal weet je best wel wat het probleem is, maar kun je al die beelden en dat gevoel niet samenvatten in woorden.

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Mijn passie is het helpen van slimme kinderen en jongeren die vastlopen op school. Echt helpen op een manier die bij deze kinderen past, in plaats van de kinderen te veranderen zodat ze in het systeem passen. Als ik samen met de kinderen en hun ouders er voor kan zorgen dat ze weer met plezier naar school toe gaan, dan zou dat echt geweldig zijn!

Manon Hornman is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode.