Martine Goeting-van Hoesel

Martine Goeting-van Hoesel is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode.

Telefoon: 06 - 31 58 88 91

Martine Goeting, Training, Coaching en Advies

Bloemstraat 12
6851 CS Huissen

Lid van Adiona, beroepsorganisatie voor kindercoaches. Tevens BIG geregistreerd verpleegkundige.

3 vragen aan Martine

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

In mijn praktijk maak ik veelal gebruik van de Kernvisie methode, daarnaast zet ik het op scholen in als hier vraag naar is.
Als kindercoach merkte ik dat sociaal-emotionele problemen vaak ontstaan uit leerproblemen op school. De Kernvisie methode geeft de kinderen handvatten om de lesstof die zij op school aangereikt krijgen te kunnen verwerken en gebruiken. Waardoor didactische en sociaal-emotionele problemen voor een groot deel verleden tijd zijn.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem en hoe zet je die in voor je cliƫnten/leerlingen?

Ik werk vanuit mijn gevoel (kinesthetisch), met de kennis die ik daarnaast heb opgedaan. De kinderen die bij mij komen hebben vaak al veel meegemaakt. Voor mij is het belangrijk dat ze mogen zijn wie ze zijn. Door ze het vertrouwen te geven, laten ze zichzelf steeds beter zien en van daaruit kan ik hen begeleiden in het bewust worden van hun eigen talenten en kracht en hoe zij deze in kunnen zetten als dit nodig is.

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Mijn passie is om kinderen te begeleiden die vastlopen op school en steeds moeilijker gedrag laten zien. Als door bijvoorbeeld de Kernvisie methode deze kinderen leren dat zij niet dom zijn en alleen maar anders leren en denken dan de mensen/kinderen om hen heen, krijgen zij weer de regie over hun eigen ontwikkeling terug.
Door hen in te laten zien dat zij hun vaak sterke karakter in kunnen zetten om daar te kunnen komen waar ze willen, bloeit het kind op en kan het vol zelfvertrouwen de wereld aan.