Meisje in een geel en roze bloemenveld

Effecten van thuisonderwijs

Een verrassend en positief gegeven van het thuisonderwijs van de afgelopen periode is zonder twijfel dat veel kinderen heel goed hebben kunnen presteren in hun thuisomgeving: geheel op eigen wijze, zonder druk en prikkels vanuit de schoolomgeving en samen met hun ouders. Bovendien hebben ouders ook een goed inkijkje kunnen krijgen in het leren en presteren van hun kinderen. Waar het goed gaat, maar ook daar waar het blokkeert of stagneert.

Deze extra kennis geeft ouders nu ook de mogelijkheid om precies aan te geven waar er nog extra aandacht naar toe zou moeten gaan. Waar puntjes op de i gezet moeten worden. Liefst nog voor aanvang van het nieuwe schooljaar. De Kernvisie summer school opent tijdens de schoolvakantie online haar deuren voor ouders en kinderen die dit willen!

Als kinderen de aansluiting met de lesstof missen, komt dit vaak omdat zij een voorkeur hebben voor een visuele- en gevoelsmatige aanpak. Deze ondersteuning en inzichten zijn er vaak nog niet op school. Ook wordt hen niet geleerd naar hun individuele leerbehoefte te kijken. De kracht van de Kernvisie methode ligt er juist in deze kinderen inzichten mee te geven en nieuwe leergereedschappen aan te reiken die ze zélf in kunnen zetten zodat het eigen leerproces gemakkelijker verloopt.

Summer school

De Kernvisie summer school is een verkort maatwerk traject van 4 online sessies van een uur. We concentreren ons op een paar belangrijke peilers: het aanleren van de techniek van de methode, automatiseringsproblematiek rondom spelling en rekenen en het welbevinden. De studiebelasting voor het kind is minimaal: iedere dag een kwartiertje oefenen. Tussen iedere sessie zit een periode van drie weken en we werken altijd met de belangrijke driehoek van coach, kind en ouder.

Aan het einde van deze Kernvisie summer school heeft het kind inzicht gekregen rondom het eigen leren en kan dit ook zelf toepassen. Zo kan er een ontspannen en zelfverzekerde start van een nieuw schooljaar gemaakt worden.

De Kernvisie summer school is een initiatief van de Kernvisie methode en samenwerkende Kernvisiecoaches die gedurende de zomerperiode hiervoor beschikbaar zijn.

Praktisch

  • De kosten bedragen € 295 te betalen bij aanvang van het traject.
  • Na ontvangst van betaling kan er gestart worden en wordt ook het boek Krachtig anders leren van Wim Bouman toegestuurd.

Geïnteresseerd? Neem dan rechtstreeks contact op met één van de deelnemende coaches. Is er geen coach bij jou in de buurt? De coachingsessies vinden online plaats, dus je kunt iedere coach kiezen waar je een goed gevoel bij hebt.

Alphen aan den Rijn – Gelukkig Wijzer!
Alphen aan den Rijn – Okracht
Amersfoort – Zie Zo Zit Dat
Amsterdam – De Leerboom
Apeldoorn – Praktijk Repetitio
Arkel – Jolanda Zijderveld Kindercoaching
Barneveld – Praktijk Op Stap
Bergen op Zoom – Glunderen voor Kinderen
Deventer – De Keyser Coaching en Training
Driemond – Gewoon Leuk Kindercoaching
Ede – De Cello Coach
Ede – 3×3 remedial teaching
Etten-Leur – Krachtig Kint
Gendringen – Onderwijspraktijk Ik leer op mijn manier
Gieten – Hoebedoeloe
Gorinchem – RT-praktijk Liefde voor Leren
Harderwijk – Pupil Coaching
Hillegom – Licht op Talent
Houten – Coachpraktijk Onwijs Wijs
Huissen – Doreen Keurentjes Kindercoaching
Huissen – Vindingrijk, kinder- en jongerencoach
Leiden – Flowgrip
Leiderdorp -De Kunst van Leren
Leusden – RT Praktijk Stip
Nijmegen – Ursula Lindner Talentencoach & Lichaamsgericht Werkend Psycholoog
Oene – MAAS Studiebegeleiding & coaching
Oud-Beijerland – Youniq Coaching
Putten – Cat Coacht
Rosmalen – Pluimpje Kindercoaching
Sassenheim – Anders Verder
Tiel – Kinderpraktijk Rivierenland
Uitgeest – De Schatkaart
Utrecht – Lonk. Coaching
Valkenburg ZH – MI-ID coaching & consultancy
Veenendaal – Kindercoachhuis bij Marja
Veenendaal – Rechtsom Leren
Veldhoven – Uniek Kindercoaching
Venray – Eigenwijzer Coaching & Training
Vlijmen – Abc het Alfabet
Waalwijk – Ridder Florian Kindertherapie
Zuidlaren – Niños Kindercoaching