Doreen Keurentjes

Telefoon: 06 - 19 87 59 70

Doreen Kindercoach

Oude Huissenseweg 4
6834 GS Arnhem

3 vragen aan Doreen

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Als kindercoach gun ik alle kinderen dat ze mogen leren en ontdekken op een manier die bij het kind past. Ik weet ook dat leerkrachten het hartstikke druk hebben, dus daarom is het zo mooi dat er Kernvisiecoaches zijn. Samen kunnen we er voor zorgen dat een kind in ieder geval de kans krijgt om te ontdekken wat zijn of haar leerstijl is. Als je ziet dat een kind uit het raam kijkt, dan betekent dit niet dat het niet aan het werk is, maar dat het ànders aan het werk is. Dus naast mijn ervaring dat kinderen zaken in hun hoofd kunnen zetten en de foute eruit kunnen halen, zie ik ook vaak een verandering in het contact tussen leerkracht, ouders en kind. En dat is prachtig!

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/leerlingen?

Mijn eigen informatiesysteem is die van kinesthetisch en visueel, het voelen en het zien. Ik ben gevoelig voor sfeer en zie altijd beelden voor me als ik in gesprek bent met iemand, een boek lees of teken (droodelen vind ik heerlijk). Ik leer vanuit het groter beeld, door verbanden te zien (letterlijk door te mindmappen), door te visualiseren. Dat maakt dat ik kinderen en ouders die ook zo denken, begrijp en het heel normaal vindt dat ze op deze manier denken. Ik vind het een pracht manier van denken. Het is nooit saai in mijn hoofd!

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Hoe mooi is het om even met het kind, de ouders en in sommige gevallen de leerkracht, mee te lopen op het pad dat ontwikkeling en groeien heet. En dat een kind niet alleen denkt dat hij het wel kan, maar vol overtuiging zegt: ‘ík kan het ook!’

Doreen Keurentjes is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode.