Jenny van den Biggelaar

Telefoon: 06 - 46 59 72 09

OKracht

Doornenburg 42
2402 KE Alphen aan de Rijn

3 vragen aan Jenny.

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Ik werk met de Kernvisie methode vanuit mijn eigen praktijk OKracht. Daarnaast werk ik als interim intern begeleider in scholen. Vanuit mijn studie Transactionele Analyse Psychotherapie en Orthopedagogiek heb ik geleerd om te kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de onmogelijkheden. De 3 P’s (protectie, permissie en potentie) en ‘ ik ben ok, jij bent ok’ zijn voor mij hierbij de belangrijke drijfveren. Hiermee bedoel ik veiligheid en bescherming bieden door te verbinden en in te spelen op wat de ander nodig heeft. Allerbelangrijkste hierbij is “Je mag er zijn!”
De Kernvisie methode sluit hierop aan. Belangrijk vind ik om niet alleen aan de slag te gaan met leerproblemen, maar ook met de emotionele kant. Het eigenaarschap bij het kind te laten en het kind vanuit eigen kracht te laten ontwikkelen. Hier komt ook mijn praktijknaam vandaan. Ieder mens is OK en heeft een Kracht in zich om zelf de juiste keuzes te maken. Soms heb je iemand nodig om even een stukje mee op je pad te lopen om vervolgens weer alleen verder te kunnen. Voor mij is het mooiste compliment tot nu toe geweest dat ik een schouderklopje kreeg en een vader aangaf dat hij weer een dochter ziet vol zelfvertrouwen en die plezier heeft (ook op school).

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/leerlingen?

Het meest sterk ontwikkelde voorkeursysteem is bij mij het kinesthetische/visuele. Deze zet ik onbewust altijd als eerste in. In contact met anderen voel en zie ik de energiestromen. In de loop der jaren heb ik geleerd om deze niet weg te stoppen en te vertrouwen op mijn intuïtie. Deze check ik wel altijd bij de ander en hiervoor zet ik mijn auditieve voorkeursysteem in. Transparantie zorgt ervoor dat er geen verborgen agenda’s zijn. Ik ervaar in mijn werk mijn voorkeursstijlen als positief. Voor mij is het bovenstaande niet zwart/wit. De kracht zit in de mogelijkheid tot kunnen schakelen en verbinden met de ander.

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Mijn passie is om kinderen weer in hun OKracht te laten staan. Dit doe ik door kinderen bewust te maken van hun eigen innerlijke kracht en manier van leren. Belangrijk is om te onderzoeken welke talenten een kind kan inzetten om verder te ontwikkelen. Samen op ontdekkingstocht te gaan naar de mooie, fijne en positieve gevoelens en deze vervolgens te versterken. Als iets dan even niet gaat zoals je zou willen, je hier altijd naar terug kan pakken en vanuit eigen kracht juiste keuzes kunt maken. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is dat iemand een stukje met je meeloopt om vervolgens weer het eigenaarschap op te kunnen pakken en de weg weer te kunnen vervolgen.