Nathanja Boon

Nathanja Boon is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode.

Telefoon: 06 - 18 94 60 18

NatuurTalent

Studiebegeleiding en coaching
Amersfoort

3 vragen aan Nathanja

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode?

Ik werk met de kernvisiemethode in mijn eigen praktijk NatuurTalent, praktijk voor studiebegeleiding en coaching in Amersfoort en voor Bouman Coaching, de praktijk van Wim Bouman in Leusden. Ik vind het geweldig om met de Kernvisie methode te werken. Veel leerlingen die ik zie, hebben faalangst of een negatief zelfbeeld opgebouwd omdat het schoolwerk zo moeizaam gaat. De Kernvisie methode is zo effectief en sluit zo perfect aan op de kwaliteiten van deze doelgroep, dat de leerlingen het heel snel oppakken en ontdekken dat ze wèl kunnen leren. Dit blijft een mooi proces om te zien. Laatst vertelde een 12-jarige leerling me verwonderd: “Dat je een fout woord uit je hoofd kunt verwijderen, dat wist ik niet. Dat gaat zo makkelijk, daar moet ik echt nog even aan wennen.”

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeurssysteem?

Ik denk dat mijn visuele systeem mijn voorkeurssysteem is, maar redelijk in balans is met mijn kinesthetische en digitale leerstijl. Hierdoor heb ik zelf nooit leerproblemen gehad. Het auditieve systeem blijft hierop achter, dus ik kan me heel goed inleven in de leerlingen die het lastig vinden een hele dag op school te moeten luisteren en stilzitten. Voor mijn werk als Kernvisiecoach is dit eigenlijk wel ideaal. Ik heb zelf een goede basis wat betreft de lesstof en kan me toch goed inleven in de leerlingen die ik zie.

3) Wat is jouw passie?

Creativiteit in de breedste zin van het woord. Van tekenen, fotograferen, collages maken tot en met tuinbakken bouwen en meubels opknappen.