Opleiding tot Kernvisiecoach

Vrouw met jeansjasje leunt over een reling

Wil jij je kennis en vaardigheid verder ontwikkelen? Werk je met kinderen en wil je hen helpen om het leren eenvoudiger te maken? Het toevoegen van de Kernvisie methode aan jouw bestaande kennis stelt je in staat om veel kinderen te helpen met hun leerproblemen met als gevolg dyslexie, concentratieproblemen, belemmerende overtuigingen, met buikpijn naar school, negatief zelfbeeld en eventueel niet meer naar school willen.

Je leert om de problematieken daadwerkelijk aan te pakken en een effectief resultaat neer te zetten. Je krijgt goed gedoceerd uitleg omtrent het hoe en waarom de methodiek zo goed werkt bij kinderen met leerproblemen. Je gaat met een geweldige rugzak met kennis de praktijk in en weet het toe te passen.

De opleiding tot Kernvisiecoach is een interactieve en praktische opleiding. De trainer geeft, naast uitleg, ook voorbeelden en demonstraties en laat aan de hand van deze demonstraties zien hoe de Kernvisie methode werkt. Jij als professional krijgt ook ruimschoots de tijd praktijkvoorbeelden ter sprake te brengen en/of vragen te stellen. Bovendien oefen je tijdens de opleiding al om zelf de methode toe te passen. Je krijgt veel materialen aangereikt, zodat je ook werkelijk aan de slag kunt. Aan het einde van de opleiding ben je in staat kinderen te coachen met de Kernvisie methode en hen daadwerkelijk verder te helpen, juist daar waar andere methodieken het af laten weten.

Opleiding

De opleiding kent twee modules. Wil je uitsluitend je kennis verbreden op didactisch gebied dan boek je de tweedaagse module 1 gevolgd door een praktijkdag. Wil je gaan voor het certificaat Kernvisiecoach dan kies je voor de volledige opleiding. De volledige opleiding bestaat uit module 1, module 2 en een praktijkdag.

Kernvisie methode: didactisch (module 1)
Na de training ben je in staat kinderen met leerproblemen te coachen naar een oplossing. Een oplossing die goed bij het kind past en waar het kind – dus – eenvoudig gebruik van kan maken!

Kernvisie methode: sociaal-emotioneel (module 2)
In deze interactieve training ligt de nadruk op het sociaal emotionele aspect. Tijdens module 2 van de opleiding tot Kernvisiecoach leer je hoe je het zelfvertrouwen van kinderen met leerproblemen kan verhogen en hoe je het kind kan leren zijn/haar negatieve gevoelens te controleren. Door het toepassen van verschillende technieken ontwikkel je een scala van mogelijkheden om kinderen (en volwassenen) te benaderen. Maar bovenal leer je het waarom-daarom, zodat je kinderen redenen kan geven om zich er voor in te zetten.

De praktijkdag
Na het volgen van module 1 ga je zelf coachen. Maak voor jezelf korte verslagen van de coachingsessies. Globaal gezien moet je rekenen op ongeveer 16 uur zelfstudie (in de praktijk eigen maken).

Tijdens de praktijkdag bespreken we gezamenlijk de ervaringen en worden vragen beantwoord. Door de uitwisseling van deze ervaringen wordt vanuit de praktijk geleerd.

We adviseren je de praktijkdag 2 tot maximaal 4 maanden na beide modules plaatst te laten vinden. Het is de bedoeling dat je de tussenliggende periode gebruikt om ervaring op te doen.

Kijk in het overzicht om te zien wanneer de opleidingsdagen plaats vinden.

Na jouw actieve deelname aan de praktijkdag bepaalt de cursusleiding of je de methodiek beheerst en in aanmerking komt voor het Certificaat van Vakbekwaamheid: Kernvisiecoach met de bijbehorende vermelding in ons register van gecertificeerde Kernvisiecoaches. Je bent dan klaar om professioneel met de Kernvisie methode aan de slag te gaan.

Besluit de cursusleiding dat je vaardigheden nog niet op het gewenste niveau zijn, dan ontvang je een bewijs van deelname. Wil je op een later moment (nadat je meer ervaring hebt opgedaan) alsnog in aanmerking komen voor het certificaat Kernvisiecoach dan kan je je opnieuw inschrijven voor een praktijkdag. De kosten voor een extra praktijkdag bedragen € 75,-.

Kernvisie methode: VO+ (module 3)
Het is mogelijk om de opleiding tot Kernvisiecoach uit te breiden met de module Kernvisie methode VO+. Je start altijd eerst met de module didactisch. De volgorde van de module sociaal-emotioneel en VO+ mag je zelf bepalen. Je sluit altijd af met de praktijkdag.

Inschrijven

Je krijgt binnen vijf werkdagen een bevestiging van je inschrijving.

Certificaat Kernvisiecoach

Hercertificering
Het certificaat heeft een geldigheid van 1 jaar. Door jaarlijks een inspiratiedag en minimaal 2x per jaar een intervisiebijeenkomst bij te wonen, waarbij je jouw competentie als Kernvisiecoach toont, kom je in aanmerking voor hercertificering. Tijdens inspiratiedagen worden nieuwe ontwikkelingen besproken en wordt er inhoudelijk dieper op bepaalde thema’s ingegaan.

Intervisie
Iedere Kernvisiecoach is verplicht om zich aan te sluiten bij een intervisiegroep met als doel je vakbekwaamheid verder te ontwikkelen. Op deze bijeenkomsten worden casussen ingebracht en geven de deelnemers hun visie en adviezen op de aanpak.

SKJ

Logo SKJ | Kwaliteitsregister JeugdDe opleiding tot Kernvisiecoach is opgenomen in het SKJ Kwaliteitsregister Jeugd.

Coaches die zijn aangesloten bij het SKJ kunnen met de opleiding tot Kernvisiecoach 44 registerpunten vergaren in de categorie ‘Formeel leren’, subcategorie ‘Scholing’.

Accreditatie door het BATC, CAT, LVNG, VBAG en VIV

Keurmerk KTNO-geaccrediteerde bij- of nascholingHet KTNO heeft de opleiding geaccrediteerd op HBO-niveau, dat wil zeggen dat deze voldoet aan alle HBO kerncompetenties.

Coaches die zijn aangesloten bij bovenstaande beroepsorganisaties kunnen met de training Kernvisie methode en opleiding tot Kernvisiecoach educatiepunten vergaren.

Lid van de NRTO

Keurmerk NRTOKernvisie methode is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding.

Gedragscode NRTO
NRTO Algemene voorwaarden consumenten

UWV

De Kernvisie methode heeft een scholingsovereenkomst met het UWV. Heb je een WAO, Wajong, WAZ, WIA, ZW of WW-uitkering en het UWV acht het noodzakelijk voor jou om scholing te volgen voor ander werk, dan kan vergoeding plaatsvinden door het UWV. De Kernvisie methode voldoet aan de – door het UWV vastgestelde – voorwaarden. Wil je hier meer over weten? Meld je dan bij jouw arbeidsdeskundige/adviseur van het UWV, hij of zij kan je er meer over vertellen.

Jeugdzorg

Met een groeiend aantal gemeenten hebben wij een overeenkomst jeugdzorg. Gecertificeerde Kernvisiecoaches kunnen cliënten vanuit de vergoede jeugdzorg begeleiden. Dit alles in nauw overleg met het hoofdkantoor van de Kernvisie methode. Dit betekent dat je als Kernvisiecoach cliënten kan werven die recht hebben op vergoede zorg vanuit de gemeentelijke jeugdzorg.

Inschrijven voor de opleiding

Module 1 en module 2 bestaan beide uit twee dagen opleiding, de praktijkdag beslaat 1 dagdeel.

Schrijf je jezelf tegelijkertijd in voor module 1 en module 2 dan volg je vier dagen theorie en een praktijkdag. Module 1 en module 2 zijn separaat van elkaar te boeken.

Een vooropleiding willen we niet specifiek omschrijven, we gaan uit van een MBO/HBO werk- en denkniveau. De gedrevenheid om kinderen te willen helpen is belangrijker dan welk diploma dan ook. Twijfel je aan je vooropleiding? Vraag een intakegesprek aan.

Het is mogelijk om de opleiding tot Kernvisiecoach uit te breiden met de module Kernvisie methode VO+.

Inschrijven

Je krijgt binnen vijf werkdagen een bevestiging van je inschrijving.

Jouw investering

De kosten voor de opleiding bedragen € 775,- per module.
Bij inschrijving voor beide modules betaal je € 1450,-.
De kosten voor de module Kernvisie methode VO+ bedragen € 395,- (facultatief).
De inschrijfkosten bedragen € 30,- per aanmelding.

Jaarlijkse inspiratiebijeenkomst € 200,-.

Een betalingsregeling is mogelijk. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op via het contactformulier of bel met ons hoofdkantoor (0318 – 308 760). We denken graag met je mee.

Kernvisie methode heeft een registratie CRKBO en voldoet aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs en is daarmee vrijgesteld van btw.

Het cursusmateriaal is ingegrepen in de prijs. Is de training op locatie, dan is het gebruik van de locatie en de catering (koffie, thee en op de trainingsdagen de lunch) eveneens bij de prijs inbegrepen.

Bij inschrijving vragen we een vooruitbetaling van € 150,-, zodat we een plek voor je kunnen reserveren. De factuur voor de opleiding ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van de opleiding. Dus wil je zeker zijn van een plek, schrijf je dan op tijd in!

Voorbereiding

Je ontvangt tijdens de eerste dag van de training een cursusmap. Deze map bevat een overzicht van de inhoud van de opleiding en materialen die je direct in je praktijk kunt inzetten om kinderen te begeleiden.

Het wordt aanbevolen om het boek Krachtig anders leren voor aanvang van de cursus door te nemen.

Ondersteuning

Gecertificeerde Kernvisie coaches worden kosteloos vermeld op de pagina Coaches bij jou in de buurt en worden in hun bedrijfsvoering worden ondersteund met brochures, persberichten en andere materialen. Er is een actieve online community en er is een tweewekelijkse online Q&A.

Het netwerk van Kernvisiecoaches is erop gericht om elkaar te ondersteunen in de coachingstechniek en bedrijfsvoering.

Het is mogelijk om na de opleiding een ‘Coach de Coach’ traject te volgen om een vliegende start te maken als Kernvisiecoach.

Overnachten in de omgeving

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in de directe omgeving van Veenendaal:

Verhinderd

Ben je verhinderd of schikt de datum niet?
Zo gaan we daar mee om.

Documenten