Gerda Brink

Gerda Brink is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode.

Telefoon: 06 - 43 11 88 43

Stevige Basis

Zeumerseweg 27
3781 PB Voorthuizen

Met een stevige basis kan het groeien beginnen

3 vragen aan Gerda

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Ik werk als kindercoach met de Kernvisie methode. Ik ben erg enthousiast geworden over deze methode, omdat je hierbij vooral gericht bezig kan zijn met de kwaliteiten van de kinderen. Kinderen kunnen zelf ervaren dat ze op een andere manier kunnen leren, en ze wel goede cijfers kunnen halen, en veel beter kunnen lezen, spellen en/of rekenen. Het is een methode waarbij je snel resultaat kan zien. Sociaal emotioneel kan ik kinderen ook laten ontdekken dat ze in zichzelf mogen geloven en vertrouwen.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal) W*at is jou voorkeurssysteem en hoe zet je die in voor je cliƫnten?

Zelf ben ik vooral visueel en kinesthetisch ingesteld. Bij het lezen van het boek ben ik gaan inzien hoe anders leren voor mij was, en hoeveel makkelijker het had kunnen zijn als de kennis er toen al was. Door mijn eigen ervaring en leerproces kan ik kinderen goed begrijpen en hierdoor goed inspelen op de manier van leren bij hen.

3) Wat is jou passie? Waar doe je het voor?

Mijn passie is om kinderen vertrouwen te geven in hun eigen kunnen. Ze laten ervaren dat ze op een andere manier kunnen leren, en hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen. Ik gun het kinderen om zeker van zichzelf te zijn en hierdoor ook in contact met klasgenoten om meer zekerheid te krijgen.