Diana Roeten

Telefoon: 06 - 11 46 41 23

Kinderpraktijk Trustie

Hoogstraat 45
5931 GB Tegelen

“Het zit er wel in maar het komt er niet uit.” Deze zin heb je wellicht al vaker gebruikt of op school gehoord. Zou het niet fijn zijn als de zin kan veranderen in “Het zit erin én het komt er uit”.

3 vragen aan Diana

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Ik werk in mijn eigen praktijk én op school met kinderen. Dagelijks zie ik kinderen vastlopen in het onderwijs. Helaas zie ik te vaak dat het niet alleen invloed heeft op hun schoolprestaties maar vooral ook op hun sociaal-emotionele welzijn. Hoe mooi is om hen inzicht te geven in hun manier van leren en te laten zien en ervaren dat het leren wel lukt. Samen sprongen maken.

Ook bij mijn eigen kinderen heb ik dit ervaren en helaas heb ik nooit de antwoorden gevonden die ik zocht. Ik heb mij verdiept in HSP, dyslexie en ADD omdat dat de labels waren die mijn kinderen kregen. De opleiding nieuwetijdskindertherapeut heeft mij prachtige inzichten gegeven in de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen maar het stukje onderwijs bleef ongrijpbaar totdat ik het boek Krachtig anders leren van Wim Bouman las. Alles viel op zijn plek, dit was de missende link, wat had ik deze inzichten graag gehad als moeder. Des te gemotiveerder was ik om de opleiding te volgen en deze kennis in te zetten.

Op school probeer ik dagelijks de methode in te zetten en probeer ik de leerkrachten inzicht te geven waarom sommige lesmethodes wellicht anders kunnen. In heb bewust gekozen om niet voor de klas te gaan staan maar mijn eigen Kinderpraktijk Trustie op te zetten om kinderen en hun ouders individueel te kunnen begeleiden en handvatten te geven.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeurssysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/leerlingen?

Mijn voorkeur heeft zonder twijfel mijn rechter hersenhelft (visueel en kinesthetisch). Dit komt in de begeleiding goed van pas. Ik kan mij goed invoelen in de kinderen én hun ouders. Kinderen voelen zich prettig, veilig en begrepen. Vanuit mijn eigen voorkeur kan ik de kinderen goed begrijpen en door mijn eigen kinderen begrijp ik de ouders goed.

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

De stralende snoet als het lukt, de glans van trots. Daar doe ik het voor. De ouder die er ontspannen uitziet omdat de strijd thuis uitblijft. Omdat de nachten weer rustig zijn, omdat de zorgen verdwijnen. De band die positief versterkt tussen ouder en kind. Die stralende snoet! Kinderpraktijk Trustie Samen Sprongen maken, Springend, Samen Groeien. Zoveel mogelijk kinderen laten stralen!