Annemieke Janssen

Annemieke Janssen is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode.

Telefoon: 06 - 19 04 29 60

Kinderpraktijk Het Koffertje

Ruiterakker 26
9407 BA Assen

3 vragen aan Annemieke

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Ik ervaar de Kernvisie methode als een zeer handige techniek die makkelijk toepasbaar is en snel resultaat geeft. Ook op sociaal-emotioneel gebied heb ik een meisje kunnen helpen om angstige beelden vanuit een nachtmerrie uit haar hoofd te zetten en een positief beeld terug te plaatsen in haar visueel geheugen. Zo simpel maar zo effectief!

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem en hoe zet je die in voor je cliƫnten/leerlingen?

Vanuit het inzicht en de techniek van Kernvisie methode herken ik de leerstijl vrij direct bij een kind, maar nog belangrijker vind ik dat ik merk dat het kind zichzelf herkent in het voorkeurssysteem en zichzelf daarmee vrij direct kan ontschuldigen en zelfvertrouwen opbouwt met een leerstijl die past en werkt! Daarnaast is het fijn om samen met andere coaches op te trekken met een methode dat toegankelijk en makkelijk toepasbaar is.

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Zelf heb ik een sterk visueel geheugen dat ik ook bij mijn kinderen herkende. Vanuit de methode van Kernvisie vallen er zoveel vraagtekens en frustraties weg dat leren echt weer leuk wordt en veel zelfvertrouwen en zelfacceptatie oplevert en dat geeft ruimte, rust en plezier in het leren. Mogelijkheden waardoor de ontwikkeling van het kind verder tot bloei komt.