Nancy Brenkman-van der Vlist

Nancy Brenkman-van der Vlist is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode. Ook specialist voortgezet en vervolgonderwijs.

Telefoon: 06 - 44 87 77 66

De krachtige boom

Ganzerik 37
2742 MC Waddinxveen

3 vragen aan Nancy

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Ik werk met de Kernvisie methode vanuit mijn kindercoachpraktijk ‘De Krachtige Boom’.
Na mijn Pabo opleiding heb ik veel ervaring op gedaan als leerkracht en als intern begeleider. In 2021 heb ik mijn eigen praktijk opgericht. Tijdens mijn werk in het onderwijs heb ik regelmatig kinderen gezien die vastliepen met de leerstof, maar waar je dit niet van verwachtte. Op een gegeven moment kwam de Kernvisie methode op mijn pad. Ik werd enorm geïnspireerd door de gedrevenheid van Wim Bouman en natuurlijk door zijn methodiek. Voor mij vielen er veel puzzelstukjes op zijn plaats.
Veel van deze kinderen die niet tot leren komen hebben een leerstijl die niet helemaal overeenkomt met hoe de leerstof op de basisschool aangeboden wordt. Deze kinderen hebben een rechtsgeoriënteerde leerstijl waardoor ze het lastiger vinden om aan te sluiten bij het huidige onderwijssysteem. Ik vind het heel fijn dat ik deze kinderen kan helpen aan de hand van de Kernvisie methode, zodat zij ook goed tot leren komen en zelfvertrouwen krijgen.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeurssysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/ leerlingen?

Het kinesthetische systeem is bij mij het sterkst ontwikkeld. Ik werk veel vanuit gevoel. Ik heb deze leerstijl omarmd en ik kan het goed inzetten bij het coachen. Door goed te luisteren en aan te voelen wat een cliënt nodig heeft, kan ik samen met het kind bekijken wat er nodig is. Ik straal rust uit en kinderen voelen zich snel op hun gemak bij mij.

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Ik wil kinderen in hun kracht zetten. Daarbij vind ik het belangrijk dat ze weten wat hun talenten en kwaliteiten zijn. Door deze samen te ontdekken en in te zetten, groeit het kind uit tot een zelfverzekerde en krachtige boom. Een boom die bij een storm veerkrachtig genoeg is om te blijven staan. Hoe mooi is het als een kind het volgende kan uitspreken:

Hoera voor mij.
Ik ben bijzonder.
Ik ben uniek.
Ik waardeer mijn gaven.
Ik geloof in mezelf.
Ik verklaar hierbij dat ik een schitterend mens ben!
Hoera voor mij!

(Uit Stimuleer de talenten van je kind van Bernadette Tynan, 2009)