Miranda Grafhorst

Telefoon: 06 - 21 41 77 27

Vooruitlopers

Sterrenkroos 62
8043 NX Zwolle

Het zit er wel in, maar het komt er niet uit …

3 vragen aan Miranda

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Ik heb 21 jaar met veel liefde en passie als leerkracht en intern begeleider in het speciaal onderwijs gewerkt. Nu werk ik als kindercoach met de Kernvisie methode.

Door een gesprek met een kernvisiecoach ben ik in aanraking gekomen met de Kernvisie methode. Ik raakte geïnteresseerd en ben me gaan verdiepen in de Kernvisie methode. Ik leerde steeds meer over mijzelf, mijn dochter maar ook over kinderen die ik heb begeleid als leerkracht en/of intern begeleider. Kinderen waarbij de didactische en sociaal- emotionele vooruitgang niet vanzelf ging ondanks dat ze nu op het speciaal onderwijs zaten en de individuele hulp en aandacht kregen die ze nodig hadden. Kinderen die dus anders denken en leren. Met de kernvisie methode kan ik die groep kinderen begeleiden, een groep kinderen waarbij het niet vanzelf gaat en waar ik me altijd enorm door aangetrokken voel. Zorgen dat kinderen weer vertrouwen krijgen en leren dat ze het wel kunnen.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/leerlingen?

Mijn voorkeursysteem is voornamelijk kinesthetisch. Ik voel heel goed aan als er iets met anderen is. Mijn gevoelssysteem heb ik lange tijd proberen weg te drukken. Ik voelde me niet geaccepteerd en ben me gaan aanpassen, zijn zoals men van je verwacht.
Bij het lezen van het boek en de opleidingsdagen heb ik veel over mezelf geleerd. Daarom lukte het vroeger niet! De manier waarop school de stof aanbod is niet mijn manier.

Ik weet hoe het is als leren niet vanzelf gaat, hierdoor kan ik goed aansluiten bij kinderen. Ik weet waar kinderen tegenaan lopen en ik weet wat ze nodig hebben

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Vooruitlopers kindercoaching staat voor groei. Uitlopers zijn nieuwe takjes en blaadjes. Met de toevoeging van het woord voor leg ik de nadruk op het stapje extra dat kinderen maken om verder vooruit te komen.

Kinderen zien groeien, dat is waar ik het voor doe!

Miranda Grafhorst is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode.