Astrid de Kruijff

Astrid de Kruijff is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode.

Telefoon: 06 - 25 03 45 23

Praktijk de Krachtsprong

Noordeinde 85
1511 AB Oostzaan

Praktijk voor leerondersteuning, Kernvisiecoaching en gezins- en kindercoaching

3 vragen aan Astrid

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

In mijn praktijk de Krachtsprong werk ik als gezins- en kindercoach veel met de Kernvisie methode, diverse kinderen heb ik al begeleid met deze methode en zien opbloeien. Zo heb ik een meisje van 9, dat op school bijna was doorgestuurd naar het speciaal onderwijs en waarbij ze dachten dat ze bepaalde beperkingen had, helemaal zien veranderen. Haar spelling, begrijpend lezen en rekenen, alles ging vooruit. Ze gaat weer blij naar school met zelfvertrouwen en dat is toch waar je het voor doet.

Waarom ik graag met de Kernvisie methode werk is omdat het een duidelijke methode is die echt goed werkt voor de rechtsgeoriënteerde leerling. En er zijn heel wat kinderen die deze leerstijl hebben. Je ziet kinderen weer in zichzelf geloven, ze voelen zich eindelijk weer gezien en gehoord met deze methode: “Oh ik ben niet dom maar ik ben juist slim”. Dat vind ik ook altijd leuk als je ze dat vertelt, dat ze juist heel slim zijn, dan zie je ze kijken en blij worden: “Hé, hé eindelijk iemand die me snapt”.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/leerlingen?

Mijn eigen leerstijl is kinesthetisch visueel. Ik voel meestal goed aan wat er speelt bij het kind en zie wat er aan de hand is. Dit is zeker behulpzaam bij mijn werk als coach, ouders waarderen het ook als je goed aanvoelt hoe het zit. De Kernvisie methode is ook herkenbaar voor mijzelf. Ik weet nu ook hoe ik bepaalde dingen kan onthouden, hoe ik een tekst moet doorgronden en hoe je bv. een mind-map maakt, heel handig en ook nog eens leuk om te doen.

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Mijn passie is om kinderen in hun kracht te zetten, om alles er uit te halen wat in het kind zit, ze verder te begeleiden in wat er op dat moment gezien mag worden op school en thuis. De ouders neem ik daar ook in mee. Wordt er goed geoefend thuis, heeft de ouder tijd voor het kind enz. Om weer rust te brengen in het hele gezin. Met de Kernvisie methode kun je met de sociaal emotionele ontwikkeling ook veel doen, je buigt de niet werkende overtuigingen om in werkende overtuigingen. De Krachtcirkel maak ik altijd met alle kinderen, je maakt ze bewust van hun eigen kracht en dat ze daar altijd gebruik van kunnen en mogen maken.

Met de Kernvisie methode werk je aan beide kanten, hoe ze het beste kunnen leren en aan hun eigen ontwikkeling. Ik heb er veel plezier in om dit te mogen doen.