Vrouw met jeansjasje leunt over een reling

De zomer is het perfecte moment om op te laden, te ontspannen én om jezelf te verrijken met nieuwe kennis en vaardigheden. We begrijpen dat het schooljaar vaak te hectisch is om tijd te vinden voor verdere professionalisering. Daarom nodigen we je uit voor onze inspirerende zomertraining!

Waarom deze zomertraining?

  1. Flexibiliteit en Rust: In de zomervakantie heb je de ruimte om je volledig te concentreren op je eigen ontwikkeling, zonder de dagelijkse drukte van de schoolomgeving.
  2. Direct Toepasbaar: De kennis en vaardigheden die je tijdens deze training opdoet, zijn direct inzetbaar in je klaslokaal. Begin het nieuwe schooljaar met frisse ideeën en verbeterde methoden!
  3. Professionele Groei: Investeer in jezelf en je carrière. Door deel te nemen aan onze training blijf je up-to-date met de nieuwste onderwijsontwikkelingen en technieken.

Wat kun je verwachten?

Interactieve trainingen: Praktische sessies die je inspireren en je nieuwe tools en strategieën bieden om je onderwijspraktijk te verbeteren.
Ondersteuning van experts: Onze trainers zijn ervaren professionals die hun kennis en expertise met passie overdragen.

Schrijf je in en start het nieuwe schooljaar met een voorsprong!

Laat deze zomer niet voorbijgaan zonder deze kans aan te grijpen om jezelf te ontwikkelen en te groeien als onderwijsprofessional.

Hoe ziet het eruit?

De opleiding tot Kernvisiecoach kent twee modules. Wil je uitsluitend je kennis verbreden op didactisch gebied dan boek je de tweedaagse module 1 gevolgd door een praktijkdag in het najaar. Wil je gaan voor het certificaat Kernvisiecoach dan kies je voor de volledige opleiding. De volledige opleiding bestaat uit 2 modules en een praktijkdag in het najaar.

Kernvisie methode didactisch – 12 en 13 augustus (online)
Na deze training ben je in staat kinderen met leerproblemen te coachen naar een oplossing. Een oplossing die goed bij het kind past en waar het kind – dus – eenvoudig gebruik van kan maken!

Kernvisie methode sociaal-emotioneel 15 en 16 augustus (Ede)
In deze interactieve training ligt de nadruk op het sociaal emotionele aspect. Tijdens deze module van de opleiding tot Kernvisiecoach leer je hoe je het zelfvertrouwen van kinderen met leerproblemen kan verhogen en hoe je het kind kan leren negatieve gevoelens te controleren. Door het toepassen van verschillende technieken ontwikkel je een scala van mogelijkheden om kinderen (en volwassenen) te benaderen. Maar bovenal leer je het waarom-daarom, zodat je kinderen redenen kan geven om zich er voor in te zetten.

Kernvisie methode praktijkdag (online)
Na het volgen van module 1 ga je zelf met leerlingen aan de slag. Maak voor jezelf korte verslagen van de coachingsessies. Globaal gezien moet je rekenen op ongeveer 16 uur zelfstudie (in de praktijk eigen maken).

Tijdens de praktijkdag bespreken we gezamenlijk de ervaringen en worden vragen beantwoord. Door de uitwisseling van deze ervaringen wordt vanuit de praktijk geleerd.

We adviseren je de praktijkdag 2 tot maximaal 4 maanden na beide modules plaatst te laten vinden. Het is de bedoeling dat je de tussenliggende periode gebruikt om ervaring op te doen.

Investering

De kosten voor de opleiding bedragen € 775,- per module.
Bij inschrijving voor beide modules betaal je € 1450,-.
De inschrijfkosten bedragen € 30,- per aanmelding.

Kernvisie methode heeft een registratie CRKBO en voldoet aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs en is daarmee vrijgesteld van btw.

Het cursusmateriaal is ingegrepen in de prijs. Is de training op locatie, dan is het gebruik van de locatie en de catering (koffie, thee en op de trainingsdagen de lunch) eveneens bij de prijs inbegrepen.

Bij inschrijving vragen we een vooruitbetaling van € 150,-, zodat we een plek voor je kunnen reserveren. De factuur voor de opleiding ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van de opleiding. Dus wil je zeker zijn van een plek, schrijf je dan op tijd in!

Een betalingsregeling is mogelijk. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op via het contactformulier of bel met ons hoofdkantoor (0318 – 308 760). We denken graag met je mee.

Voorbereiding

Je ontvangt tijdens de eerste dag van de training een cursusmap. Deze map bevat een overzicht van de inhoud van de opleiding en materialen die je direct in de praktijk kunt inzetten om kinderen te begeleiden.

Het wordt aanbevolen om het boek Krachtig anders leren voor aanvang van de cursus door te nemen. Je krijgt het GRATIS bij inschrijving voor de zomertraining!

Inschrijven

Je krijgt binnen vijf werkdagen een bevestiging van je inschrijving.

Wij kijken ernaar uit je deze zomer te verwelkomen!