Meisje in een geel en roze bloemenveld

Goed om te weten | Uit de praktijk

Kernvisie Summer School

Voor het derde jaar start de Kernvisie methode begin deze zomer weer met de Kernvisie Summer School. Het eerste jaar stond vooral de Kernvisie online coaching centraal. We zaten toen ook midden in de eerste corona lockdown. Veel van de kinderen die wij coachen vonden het juist prettig om vanuit die thuissituatie coaching te krijgen. Zij ondervonden op die manier geen druk en prikkels die er vanuit de schoolomgeving natuurlijk altijd zijn en konden toen op geheel eigen wijze aan het traject thuis beginnen. De prestaties van deze kinderen waren vaak ook boven verwachting. Dat had ook niemand kunnen voorzien en eigenlijk is het best een beetje bizar dat er een pandemie voor nodig is geweest om dit feit boven tafel te krijgen.

Meisje in een geel en roze bloemenveld

Goed om te weten | Uit de praktijk

Kernvisie Summer School

Effecten van een corona-schooljaar

Voor het tweede jaar start de Kernvisie methode begin deze zomer weer met de Kernvisie Summer School. Vorig jaar stond vooral het Kernvisie online coaching centraal. We zaten toen ook middenin de eerste corona lockdown. Veel van de kinderen die wij coachen vonden het juist prettig om vanuit die thuissituatie coaching te krijgen. Zij ondervonden op die manier geen druk en prikkels die er vanuit de schoolomgeving natuurlijk altijd zijn en konden toen op geheel eigen wijze aan het traject thuis beginnen. De prestaties van deze kinderen waren vaak ook boven verwachting. Dat had ook niemand kunnen voorzien en eigenlijk is het best een beetje bizar dat er een pandemie voor nodig is geweest om dit feit boven tafel te krijgen.

Meisje in een geel en roze bloemenveld

Goed om te weten | Uit de praktijk

Kernvisie summer school

Effecten van thuisonderwijs

Een verrassend en positief gegeven van het thuisonderwijs van de afgelopen periode is zonder twijfel dat veel kinderen heel goed hebben kunnen presteren in hun thuisomgeving: geheel op eigen wijze, zonder druk en prikkels vanuit de schoolomgeving en samen met hun ouders. Bovendien hebben ouders ook een goed inkijkje kunnen krijgen in het leren en presteren van hun kinderen. Waar het goed gaat, maar ook daar waar het blokkeert of stagneert.

Maatregelen COVID-19

Uit de praktijk | Goed om te weten

Maatregelen COVID-19

De gevolgen van de Covid-19 crisis raken ons nu allemaal. Reden genoeg om het serieus te nemen en kritisch te kijken naar de te nemen maatregelen. Het belangrijkste blijft: volg de berichtgevingen, volg je gezonde verstand en volg je gevoel.

« VORIGE VOLGENDE »