Inspiratiedag: Kernvisie methode en hoogbegaafdheid (I230922)

Veel kinderen waar wij als Kernvisiecoach mee werken zijn bovengemiddeld intelligent ten opzichte van de groep waar ze in thuis horen. Meerbegaafd? Hoogbegaafd? Soms wel, soms niet.

Inschrijven voor deze inspiratiedag is pas mogelijk nadat je beide ‘Waarom? Daarom!’ inspiratiedagen én de inspiratiedag ‘Eigenaarschap en verantwoordelijkheid vergroten’ hebt gevolgd.

Wat komt er aan bod?

  • Iedereen heeft het over hoogbegaafdheid, maar wat is het nou eigenlijk?
  • Het is belangrijk dat wij als begeleiders herkenning bieden en daarmee ook enigszins normaliseren. Kinderen kunnen zich alleen goed ontwikkelen als ze zich begrepen voelen. Hoe kun je dat bieden in een gesprek en tijdens de coachingssessies?
  • Inzicht krijgen in hoe het bij een hoogbegaafde werkt.
  • Hoe krijg je een hoogbegaafde in gang om dingen anders te gaan doen? Redenen, motivatie. Want vaststellen is een ding, maar hoe gaan we er nou mee om?
  • Wim ziet dat hoogbegaafden zich vaak verschuilen achter het woord saai. De omgeving schiet in de actie om vooral verbreding en verdieping aan te bieden om te voorkomen dat het saai wordt, maar eigenlijk is het een kreet die gebruikt wordt door hoogbegaafden omdat ze iets lastig vinden en het zo ontwijken.

Is je huidige kleine boekje waarin alle onderdelen van de Kernvisie methode besproken worden aan vervanging toe? Neem het dan mee of stuur het op.Tegen inlevering van het oude exemplaar ontvang je een nieuwe. Niet vergeten mee te nemen (of op te sturen) dus!

Inschrijven