Michelle Groot Kormelink

Telefoon: 06 - 53 40 62 33

Kindercoach aan huis

Thorbeckestraat 30
4731 KP Oudenbosch

Kindercoach aan huis; coaching bij u thuis.

3 vragen aan Michelle

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Ik werk als kindercoach in mijn eigen praktijk en bij de mensen thuis met de Kernvisie methode.
Met de Kernvisie methode help ik kinderen met leerproblemen, zoals dyslexie en dyscalculie. Door het leerprobleem hebben deze kinderen vaak ook faalangst of concentratieproblemen. Met de Kernvisie methode komt ook dit aan bod. Als Kernvisiecoach leer ik kinderen de techniek van de Kernvisie methode. De Kernvisie methode leert kinderen om op een andere manier te leren. Ik maak gebruik van hun manier van denken. Veel kinderen met leerproblemen hebben namelijk de voorkeur voor de rechtsgeörienteerde leerstijl. Zij denken veelal in beelden in plaats van in woorden en maken daarnaast meestal gebruik van hun gevoel. Juist door gebruik te maken van hun manier van denken en hun talenten, ontstaan er aanzienlijke verbeteringen in hun leerresultaten. Door gebruik te maken van de kwaliteiten van het kind is het uiteindelijk in staat om te automatiseren.Ik vind het erg fijn dat er bij deze manier van werken uitgegaan wordt van de mogelijkheden van het kind.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/leerlingen?

Mijn eigen voorkeursysteem is een combinatie van kinesthetisch en visueel. Ik begrijp daardoor de manier van denken van rechtsgeörienteerde kinderen goed. Ook heb ik zelf als kind op de basisschool geworsteld met leerproblemen. Ik kan mij daardoor goed inleven in de belevingswereld van de kinderen met dergelijke problemen. Dit vertel ik de kinderen ook. Zo voelen zij zich vaak beter begrepen en leren zij in te zien dat zij anders denken en leren, maar zeker niet minder zijn dan een ander.

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Aan willen sluiten op de belevingswereld van kinderen is een van mijn grootste passies. Ik heb zelf als kind geworsteld met faalangsten door leerproblemen. Ik vind het fijn als kinderen zich door mij begrepen voelen en dat ik ze vooruit kan helpen. Ik vind het vooral heel belangrijk dat kinderen zichzelf durven zijn, durven te leven vanuit hun hart en dat zij zich durven te uiten. Dat kinderen zichtbaar volledig opbloeien gedurende een traject, daar word ik heel gelukkig van.