Titia Scheepe

Telefoon: 06 - 50 74 40 77

Liris Kindercoaching

Mr. P.J. Oudsingel 53
6836 PK Arnhem

“Ik laat jou ontdekken hoe jij leert
en jij vertrouwt op je eigen wijsheid.

Vaar met mij mee op je eigen boot.”

3 vragen aan Titia

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode?

In mijn coach sessies gebruik ik regelmatig de Kernvisie methode. Dit doe ik door kind bewust te maken van het visuele geheugen. De verbazing die het schept dat je op veel plekken tegelijk kan zijn met je visuele geheugen is mooi om te zien. Van daaruit bouw ik verder door gebruik te maken van de Kernvisie methode en juist de visuele en kinesthetisch leerstijl te gebruiken. Dus het zien en doen. Door doen beleeft het lichaam de dingen op een andere manier. Dit gevoel kun je dan terug halen in je lichaam zodat je de juiste informatie weet.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem?

Ik leer en werk vooral intuïtief. Dit zie je terug in mijn coachingspraktijk waarbij ik het kind centraal stel. Ik ga uit van de mogelijkheden van het kind die ik door mijn kinesthetische leerstijl gauw door heb. Kinderen voelen dat aan en voelen zich gauw vertrouwd bij mij. Hierdoor verloopt elk traject anders omdat ieder kind uniek is en ze mogen zijn wie ze zijn. Daarbij vind ik het belangrijk dat ouders meegenomen worden in dat proces. Ook voor ouders zie ik vaak dat de puzzelstukjes in elkaar vallen en dat draagt positief bij aan het coachingstraject.

3) Wat is jouw passie?

Mijn passie is kinderen bewust maken van hun manier van leren zodat zij trots de deur uitlopen met het gevoel: “Zo leer ik, zo ben ik en dat is goed.”
Ik geef het kind daarin de ruimte en de vrijheid om te ontdekken wie het is en wat het kan. Na elke coachingssessie heeft het kind weer een nieuw talent ontdekt van zichzelf, durft het kind stappen te nemen om verder te kijken dan het vertrouwde en komt er zo achter dat het meer kan dan het kind dacht. Na een traject vaart het kind vol vertrouwen zijn eigen koers!

Titia Scheepe is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode.