Josefien Kroon

Telefoon: 06 - 26 97 05 89

Onderwijspraktijk Josefien Kroon

‘t Kerkestuk 3
2811 BC Reeuwijk

Ondersteuning op maat

3 vragen aan Josefien

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

De Kernvisie methode pas ik toe in mijn onderwijspraktijk waar ik als remedial teacher werk met vooral leerlingen uit het basisonderwijs maar ook een aantal uit het middelbaar onderwijs. Door één van mijn leerlingen kwam ik in contact met de Kernvisie methode. Ik vind het een hele waardevolle aanvulling om leerlingen te kunnen begeleiden, ze op weg te helpen en succes ervaringen te laten ervaren.

Wat ik tot nu toe ervaren heb is dat leerlingen zich enorm gehoord voelen. Er ontstaat een soort rust. Ohhh er zijn dus meerdere manieren om dingen te leren en niet alleen hoe school het aanbiedt. Nu is het sowieso al mijn insteek als remedial teacher om maatwerk te leveren. Leerlingen komen niet voor niets bij mij en het is heel fijn om de wegen te zoeken die voor hen werken.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeurssysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/ leerlingen?

Mijn voorkeurssysteem is kinesthetisch op een duidelijke eerste plaats en daarna visueel. Dit stelt mij in staat om leerlingen aan te voelen en gauw te weten wat een leerling nodig heeft. Ik heb gemerkt dat ik met deze eigenschap ook gauw een band op kan bouwen met leerlingen. Ik vind het echt een voordeel dat dit mijn voorkeurssysteem is. Met mijn voorkeurssysteem visueel op een tweede plaats is ook helpend want voor veel leerlingen is het plaatje belangrijk.

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Waar doe ik dit mooie werk voor? Voor de leerlingen om te zien dat ze groeien in zelfvertrouwen, leerprestatie en dat ze vooral plezier in het leren krijgen. Dus dat leren ook gewoon leuk kan zijn. Dat is zo helpend bij het leerproces. Het is iedere keer weer een feest als ik een leerling enthousiast binnen zie komen.

Josefien Kroon is beschikbaar voor jeugdzorgtrajecten via Kernvisie methode.