José Smits

Telefoon: 06 - 55 55 17 86

JeS!-educoaching

Bredeweg 1
6562 DA Groesbeek

3 vragen aan José

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

In de 23 jaren dat ik lesgaf, heb ik veel kinderen voorbij zien komen bij wie het onderwijs niet goed genoeg aansloot. Kinderen die wel de capaciteiten hadden, maar waarbij resultaten tegenvielen. Kinderen met een brede algemene ontwikkeling, vaak creatief, maar met een groeiende faalangst. Of motivatieproblemen. Of concentratieproblemen.
In mijn praktijk voor Educoaching (Educatieve Coaching) werk ik behulp van de Kernvisie methode aan het weer léuk gaan vinden van leren. Kinderen ontdekken dat het leren wél lukt als we het anders aanpakken.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/leerlingen?

Mijn voorkeurdenksysteem is het visuele denksysteem. Daarnaast ben ik een kinesthetische (voelende) denker. Ik denk zelf veel in beelden en kan me dus goed verplaatsten in leerlingen met eenzelfde denkvoorkeur. Het oproepen van beelden en deze omzetten in leerstof doe ik van nature.
Ik houd, zoals bij voelers vaker het geval is, van een fijne en warme sfeer. Mijn begeleiding vindt daarom plaats in een huiselijke omgeving, namelijk bij mij thuis. Hier is veel buitenruimte, scharrelen kippen rond, liggen poezen te snorren, kunnen we buiten werken als het weer dat toelaat of zitten we binnen in onze gezellige woonkamer. Een ideale omgeving voor de ‘voelers’!

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Mijn missie is te voorkomen dat kinderen uitvallen, of veel lager uitstromen naar het voortgezet onderwijs, omdat de aanpak op school niet bij hen aansluit. Door samen met het kind, en zijn of haar ouders, op een ándere manier naar leren te kijken en het ánders te gaan doen, wordt het leren weer leuk. Zo kan het kind op school écht laten zien wat het in zich heeft!