Elke Stolk-Saly

Telefoon: 078 - 303 19 90

Kinderpraktijk in Beeld

Gertrudishof 8
3291 GP Strijen

3 vragen aan Elke

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode en wat is voor jou de reden om juist de Kernvisie methode toe te passen?

Sinds 15 jaar werk ik in het onderwijs. Ik heb gewerkt als onderwijskundig leider, bouwcoördinator en in verschillende groepen. Hierbij had ik uiteraard regelmatig te maken met kinderen die, ondanks dat ze zeer slim waren, toch niet goed uit de verf kwamen. Het heeft me altijd geïntrigeerd een oplossing voor deze kinderen te zoeken en toen ik dan ook in aanraking kwam met de Kernvisie methode, was ik snel om en besloot me hier verder in te bekwamen.

Nu ik zelf 2 dochters heb in de basisschoolleeftijd, waarvan er zeker 1 ook een beelddenker is, ben ik dubbel gemotiveerd geraakt. Ik heb dus inmiddels niet alleen als leerkracht, maar ook als moeder ervaren hoe moeilijk deze kinderen het soms op school kunnen hebben. Ik besloot parttime te gaan werken, om de opleiding tot Kernvisiecoach te kunnen volgen en mijn eigen praktijk op te starten.

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeurssysteem en hoe zet je die in voor je cliënten/leerlingen?

Zelf heb ik als voorkeurssysteem kinesthetisch-visueel. Ik heb vaak wat meer tijd nodig om kennis tot me te nemen en heb duidelijkheid nodig. Deze wetenschap zet ik ook in bij mijn leerlingen. Ik zorg altijd voor een rustige en duidelijke uitleg. Desnoods werken we een hele sessie aan één onderdeel, we hebben geen haast. Ook weet ik uit eigen ervaring dat het nemen van eigen initiatief soms lastig is, omdat je bang bent om fouten te maken. Ik zorg er bij mijn leerlingen altijd eerst voor dat ze goed op hun gemak zijn en maak ze duidelijk dat fouten maken moet, zodat je er van kunt leren.

3) Wat is jouw passie? Waar doe je het voor?

Mijn drijfveer is nu zoveel mogelijk kinderen weer te laten geloven in hun eigen kunnen.
En ik ben er van overtuigd dat de Kernvisie methode mij en de kinderen zal helpen om dit te bewerkstelligen.