Workshop / lezing

  • Maandag 26 augustus 2019
  • 19.00 - 22.00 uur
  • Willemstad

Als kinderen anders leren: problemen en oplossingen

Drs. Sharon Taphoorn- Sprock en Julia Kloppenburg – de Vries (Leesjuf Curaçao) zijn beiden gecertificeerd Kernvisiecoach. Zij organiseren maandag 26 augustus de workshop/lezing over dyslexie en aanverwante leerproblemen in Willemstad.

Kinderen met leerproblemen, je kunt daarbij denken aan dyslexie, dyscalculie en concentratieproblemen, en sociaal emotionele problemen, zoals faalangst, examenvrees en een negatief zelfbeeld, zijn niet gedoemd om daar hun hele schooltijd last van te hebben. De Kernvisie methode helpt deze kinderen om op een andere manier te leren, juist door gebruik te maken van hun talenten en niet door te gaan op datgene wat eerder niet lukte.

Vaak ligt de focus op het opnieuw aanbieden van bijvoorbeeld spellingregels in de hoop dat ze deze keer wel blijven hangen. Dit sluit niet aan bij de leerstijl van het kind, waardoor het resultaat opnieuw niet afdoende zal zijn. Door gebruik te maken van de capaciteiten van het kind, zijn zij wél in staat om te automatiseren, wat nodig is om meer vanzelfsprekend te kunnen lezen, spellen en rekenen.

Wim Bouman, ontwikkelaar van de Kernvisie methode en auteur van het boek ‘Krachtig anders leren’ legt tijdens deze avond uit hoe en waarom de Kernvisie methode jouw kind kan helpen. Heb je interesse in de trainingen van Kernvisie methode? Ook dan ben je van harte welkom!

Aanmelding vooraf is gewenst in verband met het aantal beschikbare plaatsen. De toegang is Nafl. 30,00 per persoon. De tickets zijn te koop bij Mensing’s.

Meer informatieVergeet niet jezelf op 'aanwezig' te zetten op ons Facebook evenement!


Mensing’s Caminada
ChitChatcafé
Schottegatweg Oost z/n
Willemstad
Curaçao