Training Kernvisie methode

De Kernvisie methode stelt leerkrachten, remedial teachers, intern begeleiders, zorgverleners en alle ondersteunende mensen in staat om deze kinderen echt weer op de goede weg te brengen.

Na een training van twee dagen, ben je volledig uitgerust met alle ins en outs van de Kernvisie methode en kun je het meteen toepassen. De kinderen merken al na de eerste keer dat je met hen de Kernvisie methode doorneemt, dat zij wel kunnen automatiseren. Het moest er alleen anders in. Ze gaan grote sprongen maken. En dat is toch wat je wilt?

Kernvisie methode ‘didactisch’

Je leert gebruik te maken van de Kernvisie methode. Je breidt je competentiegebied uit en leert hoe je het specifieke leerprobleem van het kind doelgericht kunt aanpakken. Je leert hoe je het rechtsgeoriënteerde kind kunt coachen door gebruik te maken van zijn/haar talent, namelijk het visuele denken. Feitelijk leer je dus hoe je kinderen begeleidt om van het bestaande leerprobleem een nieuwe leerstrategie te maken. Eentje die wél voor hen werkt!

Aan de orde komen:

 • Het individuele informatieproces
 • Informatie verwerkingssystemen
 • Dominantie van de hersenhelften
 • Ontdekking van het eigen informatie verwerkingsproces
 • De Kernvisie methode : didactisch – theoretisch
 • De Kernvisie methode : didactisch – praktische toepassingen
 • Coachingtechnische toepassingen

Alle onderdelen worden theoretisch aangeboden en daarna praktisch toegepast door middel van onderlinge oefeningen.

Specifieke toepassing van de Kernvisie methode op de gebieden:

 • Alfabet
 • Automatiseren
 • Spellingsregels specifiek toepasbaar maken
 • Rekenen – zeer uitgebreid
 • Tafels
 • Topografie en andere kennisvakken

Na de training ben je in staat kinderen te coachen naar een oplossing. Een oplossing die goed bij het kind past en waar het kind dus eenvoudig gebruik van kan maken!

Sta je voor de klas? Dan is de Kernvisie methode prima naast de huidige lesmethodiek te gebruiken. Het maakt dus geen inbreuk op je lesritme, maar stelt je wel in staat om meer kinderen mee te krijgen.

Inschrijven voor de training

De training Kernvisie methode ‘didactisch’ bestaat uit twee dagen opleiding en een praktijkdag. Kijk in het overzicht om te zien wanneer de opleidingsdagen plaats vinden.

Inschrijven

Jouw investering

De kosten voor de training Kernvisie methode didactisch bedragen € 675,00. Hierbij is het gebruik van de locatie en de catering; koffie, thee en, op de trainingsdagen, de lunch inbegrepen.

Bouman Coaching heeft een registratie CRKBO en voldoet aan de kwaliteitscode voor kort beroepsonderwijs en is daarmee vrijgesteld van btw.

Bij inschrijving vragen we een vooruitbetaling van € 150,00, zodat we een plek voor je kunnen reserveren. De factuur voor de training ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van de training. Dus wil je zeker zijn van een plek, schrijf je dan op tijd in!

Wil je je ook op sociaal emotioneel gebied verrijken? Dan is de opleiding tot Kernvisiecoach misschien iets voor jou.

Kernvisie methode op school

Nieuwsgierig hoe de Kernvisie methode preventief ingezet kan worden op school? Daarvoor is LeerKrachtig Onderwijs ontwikkeld. Extra handvatten en technieken die je schoolbreed in kunt zetten naast de aanwezige methodes en technieken. Want vooral behouden wat goed is. Meer weten? Neem contact met ons op!