Juliette Velraeds

Telefoon: 06 - 40 73 49 09

VelraedsDidactiek.com

Heinsbergerweg 13
6045 CB Roermond

3 vragen aan Juliette

1) In welke hoedanigheid werk je met de Kernvisie methode?

Ik heb een eigen praktijk in Leren en ontwikkelen, VelraedsDidactiek. Hier werk ik met kinderen met leerproblemen in het basis-, voortgezet- en beroepsonderwijs. Van niet kunnen automatiseren (spellen en rekenen), leesproblemen, faalangst, moeite met werken onder tijdsdruk, tot leren leren en alles wat daarbij komt kijken.

Ik bekijk altijd of de Kernvisie methode in het leertraject van het betreffende kind past. Alleen al omdat de methode snel resultaat oplevert en eenvoudig in gebruik is. Mijn motto is: “Als het werkt, is het goed!” Soms in de vorm van een Maatwerktraject Kernvisie methode en soms ingepast in een ander maatwerktraject of een LEREN LEREN Methode PLUS training. Dit is afhankelijk van de behoefte van het kind en wat het nodig heeft om vooruitgang te boeken. Dus om te leren met resultaat.

Vorige week nog haalde een van mijn klanten uit groep 8 haar eerste 10 voor een woorddictee. Wat was ze trots en haar ouders natuurlijk ook. Ik zie haar groeien tijdens het traject. Daar doe ik het voor. Een eerdere klant van de middelbare school zei tegen me: “Is het zo makkelijk, dat woordjes leren?”

2) De Kernvisie methode gaat uit van 4 leerstijlen (visueel, kinesthetisch, auditief en digitaal). Wat is jouw voorkeursysteem?

Ikzelf ben een echte lezer. Ik neem op door te lezen en vervolgens te schrijven. Visueel onthouden kan ik ook aardig. Daarnaast ben ik een gevoelsmens. Luisteren vindt ik lastiger. Daarom schrijf ik om te onthouden wanneer ik luister. Daar heb ik me nooit vanaf laten houden, gelukkig. Ook al werd er vaak gezegd dat ik niets hoefde op te schrijven. Lezen, schrijven, zien en voelen dus. Een mix. Ik geloof dat vooral mijn gevoelskwaliteiten een groot voordeel zijn in mijn werk en mijn oplossingsgerichtheid. Ik werk graag praktisch en zoek naar nieuwe manieren als het kind in kwestie dat nodig heeft. Daartoe blijf ik zelf ook steeds mijn kennis en kunde uitbreiden. Mijn professionaliteit staat voorop. Ik wil dat kind ouders daarop kunnen vertrouwen.

3) Wat is jouw passie?

Eigenlijk is mijn passie resultaat behalen! Ik wil graag eer van mijn werk. Een blij kind en tevreden ouders, daar doe ik het voor. Verder leer en zing ik graag. Ik werk graag met kinderen omdat ze zo echt zijn. Geen verborgen agenda. En ik houd van humor. We lachen ook wat af samen. De vrijheid om mijn dag zelf in te delen en te doen wat ik denk dat goed en nodig is, maakt het plaatje compleet. De Kernvisie methode past daar prima in! Ik ben blij dat Wim Bouman zich zo sterk maakt voor vergoeding van de methode door de gemeenten. Waarom lang, duur en moeilijk, als het ook kort, veel goedkoper en gemakkelijk kan. Iets is goed, als het werkt! Zo denk ik erover. Ze zouden het de ouders en kinderen moeten vragen die de methode op eigen kosten (kunnen) toepassen.