Wetenschap | Media

Dyslexie is het gevolg van slecht onderwijs

Dat er steeds meer kinderen de diagnose dyslexie en dyscalculie krijgen, is het gevolg van slecht onderwijs. Dat stellen drie hoogleraren. Met de kinderen is niets aan de hand. ,,Ze moeten gewoon weer stampen.”

Media | Uit de praktijk

Brandpunt over het schooladvies

Voor 200.000 leerlingen van de basisschool en hun ouders is het een belangrijke periode. Naar welke middelbare school kan, mag of gaat ons kind? Het schooladvies wordt bij die beslissing steeds belangrijker. Maar, wie gaat er precies over deze adviezen en welke belangen spelen daarbij een rol?

Media |

Kernvisie methode in PSC magazine

Onlangs verscheen er een artikel in het PSC magazine (een uitgave van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg – NFG) over de Kernvisie methode.

Media |

Etiketkinderen - een reportage van Zembla

Ben je als kind ongeconcentreerd, bewegelijk, druk, onhandig, of gewoon wat slechter in taal en rekenen? Dan is de kans groot dat je een etiket krijgt. Zo is er bijvoorbeeld ADHD, ADD, DCD en dyslexie. Psychiatrische aandoeningen die omschreven worden in DSM IV, het diagnostisch handboek voor psychiaters wereldwijd. Er is in Nederland bijna geen schoolklas meer te vinden zonder een kind met een etiket. Hoe komt dit?