Logo #POCODEROOD over een menigte mensen

Politiek | Uit de praktijk

Staking primair onderwijs

Verschillende onderwijsbonden roepen hun leden in basisonderwijs en speciaal (voortgezet) onderwijs op om op donderdag 5 oktober te staken voor een eerlijk salaris en minder werkdruk in het primair onderwijs.

Een stapeltje boeken, een appel én het logo van Registerleraar.nl voor een schoolbord

Politiek | Uit de praktijk

Registerleraar.nl

Op 21 februari heeft de Eerste Kamer ingestemd met de invoering van de wet Beroep Leraar en Lerarenregister en nog geen week later kregen we bericht dat de opleiding tot Kernvisiecoach met 44 RU (registeruren) is opgenomen in registerleraar.nl.

Wetenschap | Media

Dyslexie is het gevolg van slecht onderwijs

Dat er steeds meer kinderen de diagnose dyslexie en dyscalculie krijgen, is het gevolg van slecht onderwijs. Dat stellen drie hoogleraren. Met de kinderen is niets aan de hand. ,,Ze moeten gewoon weer stampen.”

Media | Uit de praktijk

Brandpunt over het schooladvies

Voor 200.000 leerlingen van de basisschool en hun ouders is het een belangrijke periode. Naar welke middelbare school kan, mag of gaat ons kind? Het schooladvies wordt bij die beslissing steeds belangrijker. Maar, wie gaat er precies over deze adviezen en welke belangen spelen daarbij een rol?

Wetenschap |

Wetenschappelijk bewijs geleverd

Halverwege maart dit jaar werd het onderzoek van Maximillian Riesenhuber, Phd gepubliceerd. Hij onderzocht samen met zijn team hoe we nieuwe woorden leren. Zijn conclusie: we maken wel degelijk gebruik maken van woordbeelden en een visueel geheugen.

« VORIGE